Uran over tweede plek: “Het belangrijkste resultaat uit mijn carrière”
foto: Sirotti
zondag 23 juli 2017 om 08:17

Uran over tweede plek: “Het belangrijkste resultaat uit mijn carrière”

Rigoberto Uran is blij dat hij dankzij de tijdrit in Marseille een plaatsje kon stijgen in het klassement van de Tour de France. “Tweede worden in de Tour is het belangrijkste dat ooit gebeurd is in mijn sportieve carrière”, aldus de Colombiaan volgens Belga.

Uran eindigde de tijdrit als achtste, op 31 seconden van Maciej Bodnar en op 25 seconden van Chris Froome. Zijn achterstand op de leider in het klassement bedraagt nu 54 seconden. “De Tour lag voor de tijdrit zeer open. Ik wist dat Froome een moeilijke tegenstander ging zijn en ik heb er alles aan gedaan om te winnen, maar dat was niet mogelijk.”

De renner van Cannondale-Drapac stelt vast dat het verschil voor een groot deel in tijdritten gemaakt is. “De sleutel voor mij in deze Tour zijn de seconden die ik verloren heb in de proloog van Düsseldorf, want in de bergen was er niet zo veel verschil tussen mij en de gele trui.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2017 08:26
Goed dat hij na een paar jaar niet presteren er weer staat. Nu alleen nog zorgen dat hij leert om aan te vallen en dan kan hij nog een paar vruchtbare jaren hebben.
23 juli 2017 08:35
in de bergritten nooit aangevallen. Nooit geprobeerd, dan heb je er niet alles aan gedaan. Hij zal wel op zijn max hebben gezetten zeker. Desalniettemin een indrukwekkend resultaat van hem, een tweede plek.
23 juli 2017 08:47
Hier kan Canondale blij mee zijn na zo'n mager jaar.
23 juli 2017 08:49
Uran heeft echt goed gepiekt naar de Tour. Dit hele jaar toch nog niet bepaald aansprekende resultaten behaald: 8e in Route du Sud, Tirreno en Andalusië, 9e in Baskenland, 21e in Romandië. Hij is voor mij dan ook de grote verrassing deze Tour.
23 juli 2017 08:58
Uran is een saaie piet
23 juli 2017 09:03
Prachtige prestatie voor hem, maar een schande voor de wielersport... Ach, iig zijn de puntjes binnen!
23 juli 2017 09:13
@illu: hoezo schande voor de wielersport.?
23 juli 2017 09:18
@sverige
Illu doelt waarschijnlijk op de OS in London waar Uran de overwinning aan Vino zou hebben verkocht.
23 juli 2017 09:23
Ja dat was toen.
23 juli 2017 09:40
Dit is een enorm knappe prestatie. Uran had nooit ploegmakkers mee in de finale en met het materiaal was hij ook niet in het voordeel. Ik had hem ook liever zien aanvallen maar waarschijnlijk heeft hij achteraf de best mogelijke koers gereden binnen zijn mogelijkheden. Proficiat!
23 juli 2017 09:47
Geeuw. Hopelijk kan hij het later met zijn kleinkinderen ook over zijn belangrijkste overwinningen hebben, en niet alleen over zijn "belangrijkste resultaat", behaald - zoals op WF al tot in den treure herhaald is - zonde ook maar de minste poging tot aanval op de leider. Wat als hij het had geprobeerd, en uiteindelijk de Tour als 4de had beëindigd? Was het respect op fora als deze (en misschien ook bij zijn kleinkinderen, als ze de beelden terugbekijken) niet duizendmaal groter geweest?
23 juli 2017 09:48
Voor hemzelf en zijn ploeg een fantastische prestatie. Misschien ook een goedmakertje voor de alom aanwezige Colombiaanse wielerfans, die Quintana zagen ploegen en ploeteren.

Zijn tweede plaats is verder vooral karakteristiek voor de Tour die we gezien hebben. Er was altijd een soort van onderhuidse spanning, maar die bleef ook onderhuids. Het werd nooit memorabel. Uiteindelijk is deze Tour alleen maar de 4e Symfonie van Froome, meer niet.
23 juli 2017 09:54
@nederbelg
Uran zal net als Jagger al wel kleinkinderen hebben toch?
23 juli 2017 09:58
Fantastische prestatie. Alle (oud) renners loven zijn prestatie en zeggen dat hij niet beter kon om aan te vallen. Een aantal bankhangers denkt er hier anders over haha.
23 juli 2017 10:06
Toen met de OS was erg onfris. Ik kon me toen niet voorstellen dat je je zo in de luren kon laten leggen om iets zo bealngrijks als olympisch goud.

Ook nu kun je je afvragen of er niet iets is gebeurd. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je, als je zo dichtbij geel staat, NOOIT aanvalt als je keer op keer bewijst dat je niet slechter bent dan geel en altijd terug kunt komen.
23 juli 2017 10:16
@assen
Mij bekruipt hetzelfde gevoel.
23 juli 2017 11:00
@nederbelg, ik denk dat zijn kleinkinderen sowieso wel respect zullen hebben voor een opa die zich 3 weken volledig uit elkaar trekt, de Tour uitrijdt en uiteindelijk op minder dan een minuut eindigt van de beste ronderenner van het moment, waarbij hij bergop niet onderdeed. Ik zou iig heel veel respect hebben voor zo'n opa, want op dat niveau wielrennen doe je niet zomaar. Daar is veel opoffering en een bijzonder sterke mentaliteit voor nodig.
23 juli 2017 11:59
@Assen

Ik vraag me bij Uran ook altijd af "wat kost het?", ten aanzien van dingen die hij wel of niet doet. Al met al vrijwel onzichtbaar naar plek 2 gestuurd. Volgens mij loopt zijn contract af (?), dat kan ook een verklaring zijn dat hij weer eens iets laat zien (qua positie in het eindklassement dan).

Al met al natuurlijk knap om tweede te eindigen in de Tour. Toch blijf ik me bij Uran in kansrijke positie altijd afvragen om welke reden hij dit keer niet mee zal doen voor een overwinning. Dat lijkt me voor ploegleiders ook een reden om te twijfelen hem als kopman aan te trekken, hetgeen paradoxaal gezien zijn prijs weer drukt.
23 juli 2017 12:02
@assen, Uran fietst dan ook om zijn familie te onderhouden, als dan een Kazakse paardenlul je een zak goud biedt om te verliezen terwijl de kans toch al aanwezig was dat je sowieso verloor in de sprint, tja mijn sporthart huilt er om maar onbegrijpelijk is het niet.
23 juli 2017 12:27
@Spaakje

Dat zielige verhaal komt steeds weer naar boven. Feit is dat hij op de Olympische Spelen al in zijn tweede (van drie) goudgerande jaar bij Sky zat, na drie jaar Caisse D'Épargne (Movistar). Het lijkt me dat al zijn familieleden op dat moment dus al wel in huizen met gouden kranen konden wonen. Geen reden dus om de vooruitzichten op een fantastische prestatie bij voorbaat te verkopen. Ik denk trouwens ook niet dat zijn toenmalige Britse sponsor het heel erg tof heeft gevonden dat hij uitgerekend tijdens de olympische spelen in Londen dit kunstje uithaalde.

Hoewel hij (ook al gezien zijn prestatie in deze Tour) volgens mij einde contract is, zou ik als ploeg dan ook drie keer nadenken voor ik hem (langer dan een jaar) zou contracteren.
23 juli 2017 13:50
Heel bizar dat iedereen dat omkoop verhaal nog steeds geloofd. Omdat het een kaak en een Colombiaan waren?
Het geld had hij al lang niet meer nodig, net zoals Kolobnev 150000 nooit genoeg had gevonden voor de overwinning in Lbl.
In mijn ogen een erg kostbare fout, maar als je opzettelijk verliest hoef je niet zo'n fout te maken en enkel de sprint verliezen.
In 2014 won of verloor Morgen Moser op een vergelijkbare manier in een kleinere wedstrijd in Duitsland. Niemand die bij hem over corruptie begint. Twee dagen geleden verliest Arndt het wiel bij een simpele overname, net zo verdacht maar Arndt lijkt op ons dus er zal wel niks aan de hand zijn.
23 juli 2017 13:51
@flipper, ok, maar als hij geen reden heeft om de vooruitzichten op een fantastische prestatie te verkopen, waarom doet hij het dan volgens jou?
Ben trouwens met je eens dat ik hem ook niet in mijn team zou opnemen, tenminste niet zonder goed nadenken.
23 juli 2017 14:11
@Spaakje

Ik denk dat het er bij hem gewoon in is geslopen; eerst deed hij dit soort dingen uit "noodzaak", later is het een gewoonte geworden.
23 juli 2017 15:42
Als je met hangen en wurgen bij kan blijven zijn er toch altijd weer die zeggen dat ie moet aanvallen. 150000 ipv goud, wie zou niet overstag gaan van alle dierbare Wfrs, zilver blingt net iets minder.
23 juli 2017 16:11
Nooit aangevallen, waardeloze renner.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.