Uran: ”Wil podium halen in een grote ronde”
woensdag 2 januari 2013 om 12:29

Uran: ”Wil podium halen in een grote ronde”

Rigoberto Uran

foto: Sirotti

Rigoberto Uran heeft een geweldig seizoen achter de rug. De 25-jarige Colombiaan werd onder meer beste jongere in de Giro, met een zevende stek in het eindklassement, en won de zware Ronde van Piemonte. Voor 2013 heeft Uran de lat weer wat hoger gelegd en wil hij zelfs op het podium rijden in een van de drie grote rondes, zo meldt het Colombiaanse dagblad El Universal.

Samen met generatiegenoten Fabio Duarte en Sergio Henao wordt Uran beschouwd als de Gouden Drie van zijn vaderland. Samen met Henao (9e) reden er zelfs twee Colombianen namens Team Sky de top-10 binnen in de Giro van afgelopen seizoen. ”Ik weet niet of het de Tour of de Giro zal worden, maar in 2013 ben ik rijp om voor een podiumplaats te gaan in een grote rittenkoers”, aldus de gemotiveerde Uran, die aan zijn derde jaar bij de Britse équipe begint.

Dat het niet makkelijk zal zijn om binnen het ijzersterke Team Sky het kopmanschap af te dwingen weet de nummer twee van de Olympische wegrit maar al te goed. Met Wiggins en Froome beschikt het Britse machtsblok over de nummer 1 en 2 uit de laatste Tour. Het kopmanschap moet men echter verdienen, zo weet ook Uran, die dan ook vastbesloten is de uitdaging aan te gaan.

Opvallend genoeg weet de klimgeit nog niet hoe zijn programma eruit ziet. ”Niets is zo onvoorspelbaar als de wielersport, dus ver vooruit plannen heeft dan ook weinig nut”, zo licht hij toe. Uran kan al wel mededelen dat zijn eerste vormpiek zal liggen in de maand april als de Ardennenklassiekers worden afgewerkt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.