Utrecht startplek BeNe Ladies Tour 2019 en 2020

vrijdag 30 november 2018 om 11:24
Utrecht startplek BeNe Ladies Tour 2019 en 2020
Wielerflits Kort

Utrecht wordt opnieuw het toneel van de start van een meerdaagse wielerronde. De Domstad ontvangt in 2019 en 2020 de BeNe Ladies Tour, een vierdaagse rittenkoers voor vrouwen.

“We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een fantastische ervaring zijn om door Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel van Utrecht, te kunnen koersen. De start van de proloog is bij Castellum Hoge Woerd, de plek waar de Romeinen ooit de grens bewaakten”, zegt organisator Geert Stevens bij CyclingOnline.

“De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’ want de aankomststreek wordt getrokken temidden van het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn op de Parijsboulevard”.

Utrecht heeft ook een optie voor het organiseren van de start van de BeNe Ladies Tour in 2021. Dit jaar werd de rittenkoers gewonnen door Marianne Vos. Utrecht flirt ook voor 2020 met de start van de Ronde van Spanje. In 2010 was het nog finishplaats van een Giro-rit, de Tour ging er in 2015 van start.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.