Vacansoleil-DCM haalt Mortensen en Denifl
vrijdag 14 oktober 2011 om 11:12

Vacansoleil-DCM haalt Mortensen en Denifl

Martin Mortensen en Stefan Denifl maken de overstap van Leopard-Trek naar Vacansoleil-DCM. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg vrijdag officieel bekend. Beide renners komen over Leopard Trek, waar na de fusie met Team RadioShack geen plaats meer voor hen was voor volgend jaar.

De 26-jarige Deen Mortensen reed in 2009 en 2010 al voor Vacansoleil. De 24-jarige Oostenrijker Denifl werd dit jaar onder meer vijfde in de GP Montréal. “Ons team kent een bovengemiddeld aantal renners die uitslagen rijden gedurende het seizoen. Het is voor ons belangrijk om het hele seizoen te kunnen beschikken over meer dan één of twee scorende renners,” vertelde ploegleider Jean-Paul van Poppel.

Vacansoleil heeft momenteel 27 renners voor 2012 gecontracteerd. Eerder versterkte de ploeg zich met Kris Boeckmans (Topsport Vlaanderen), Kenny van Hummel (Skil-Shimano), Bert-Jan Lindeman (Cyclingteam Jo Piels), Barry Markus (Rabobank CT), Thomas Marczynski (CCC-Polsat -Polkowice), Jacek Morajko (CCC-Polsat -Polkowice), Nikita Novikov (Katusha CT) en Gustav Larsson (Saxo Bank-Sungard).

Mortensen hoopt vooral op Giro-deelname. “Mijn eerste doel wordt dan ook om er in het voorjaar te zijn voor mannen als Leukemans en Marcato. Voor mezelf hoop ik daarna een grote ronde te kunnen rijden. Als het even kan dan wil ik starten in de in Denemarken beginnende Giro. Dit zal extra speciaal voor me zijn aangezien ik in startplaats Herning ben geboren en opgegroeid.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.