Vacansoleil komt met plannen voor 2010
woensdag 23 september 2009 om 00:05

Vacansoleil komt met plannen voor 2010

Vacansoleil manager Daan Luijkx heeft in een interview met Nusport.nl de toekomstplannen van het team bekend gemaakt. Mede door het goede presteren van Johnny Hoogerland zal de ploeg in de toekomst behoudender gaan koersen.

Hoogerland en Bozic
Door de successen van de ploeg in de jongste editie van de Vuelta zijn de verwachtingen voor het komende seizoen naar boven bijgesteld. “We wisten dat Johnny een goede renner is, maar dat hij dit resultaat kon neerzetten hadden ook wij niet verwacht.” De sprintzege van Bozic kwam minder onverwachts. “Je weet dat hij een sprint kan winnen” aldus Luijkx

2010
Vacansoleil zal zich volgens Kuijkx volgend seizoen zeker niet blindstaren op één doel. “Het is niet zo dat wij ineens met z’n achten gaan rijden voor Johnny. Naast het klassement hebben we met het aantrekken van Ongarato en de gebroeders Feillu namelijk ook een mooi treintje staan voor de sprints, maar we zullen altijd strijdlustig blijven.” Het programma van 2010 zal niet veel anders zijn dan dat van 2009. “Dit jaar hebben we een programma gereden dat bijna compleet was. We reden alleen geen Milaan – San Remo en geen Tour de France. Komend jaar komen de Giro en Tour naar Nederland. Onze wens is om uitgenodigd te worden voor één van de twee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.