Vader Evenepoel reageert op Lefevere: “Logisch dat we vragen beginnen te stellen”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 augustus 2023 om 15:37

Vader Evenepoel reageert op Lefevere: “Logisch dat we vragen beginnen te stellen”

Patrick Lefevere en Patrick Evenepoel blijven via de media met elkaar communiceren. Eerst gaf de vader van Remco Evenepoel aan dat een vertrek van zijn zoon bij Soudal Quick-Step niet uitgesloten was, waarop Lefevere reageerde dat deze uitspraak ‘dom’ was en de gevolgen van een vertrek ‘niet te overzien’. Nu is Evenepoel senior weer aan zet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De onduidelijkheid over de toekomst van de ploeg is lastig”, aldus Patrick Evenepoel in gesprek met Het Laatste Nieuws. “We lezen van alles en nog wat. Er werden nog geen betere klimmers aangetrokken. Er waren jongens bereid om te komen, maar allerlei omstandigheden gooiden blijkbaar roet in het eten. We weten niet hoe de vork precies in de steel zit. Ik denk dat het dan toch logisch is dat we ons vragen beginnen te stellen.”

“Ik weet wat Remco wil bereiken, maar de beloftes zijn niet nagekomen. Het contract is er en niemand wil een juridische strijd. Hij moet gewoon kijken waar hij zijn doelstellingen kan halen”, klinkt het. Eerder zei Patrick Evenepoel dat drie teams concrete interesse in zijn zoon hebben. “Er is interesse in Remco, ja, en niet alleen van INEOS. Ik heb al contact gehad met vijf grote ploegen, waarvan drie zeer concreet. Dat is logisch, zolang Soudal Quick-Step niet kan garanderen dat Remco volgend jaar zal kunnen strijden voor Tourwinst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.