Vader Evenepoel sluit vertrek van Remco niet uit: “Concrete interesse van drie teams”
Evenepoel in beeld - foto: Cor Vos
zaterdag 5 augustus 2023 om 10:19

Vader Evenepoel sluit vertrek van Remco niet uit: “Concrete interesse van drie teams”

De vader van Remco Evenepoel, Patrick, heeft de geruchtenmolen weer op gang gebracht. In een interview met de Waalse krant La Dernière Heure vertelt hij dat hij niet kan verzekeren dat Evenepoel in 2024 voor Soudal Quick-Step zal rijden. “Remco wil volgend jaar meedoen voor de winst in de Tour. Momenteel is het niet zeker of die ambitie realistisch is bij Soudal Quick-Step.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tijdens de Tour de France waren er heel wat geruchten over Evenepoel en INEOS Grenadiers. De Britse ploeg zou de Belg willen en ze zouden daar eventueel zelfs een overname van de ploeg van Patrick Lefevere voor over hebben. De geruchten gingen na een tijdje echter weer liggen, zeker nadat Evenepoel zelf reageerde: “Voor mij is er geen reden om ongelukkig te zijn bij Soudal Quick-Step. Laat ik zeggen dat er small bullshit rondgaat”, vertelde de wereldkampioen duidelijk .

De situatie is nu weer veranderd. De vader van Evenepoel heeft een aantal opvallende uitspraken gedaan over de toekomst van zijn zoon. “We moeten eerst afwachten hoe het team zal evolueren. Remco wil blijven, maar op voorwaarde dat hij volgend jaar in de Tour al competitief kan zijn. Om te kunnen strijden tegen Vingegaard en Pogacar moet de ploeg niet één, maar vier of vijf stappen vooruit zetten.”

Vader Evenepoel: “Niet alleen interesse van INEOS”
“Als alles en iedereen rondom Remco perfect is, kan hij meedingen naar eindwinst in de Tour. En dat wil hij ook. Momenteel is het niet zeker of die ambitie realistisch is bij Soudal Quick-Step”, is vader Evenepoel scherp. “Misschien binnen drie jaar wel, maar Remco wil volgend jaar al meedoen.”

Bovendien geeft Patrick Evenepoel aan dat er meerdere andere mogelijkheden zijn: “Er is interesse in Remco, ja, en niet alleen van INEOS. Ik heb al contact gehad met vijf grote ploegen, waarvan drie zeer concreet. Dat is logisch, zolang Soudal Quick-Step niet kan garanderen dat Remco volgend jaar zal kunnen strijden voor Tourwinst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.