Val di Sole en Rucphen toegevoegd aan Wereldbeker veldrijden
foto: Cor Vos
maandag 12 juli 2021 om 12:41

Val di Sole en Rucphen toegevoegd aan Wereldbeker veldrijden

Val di Sole in Italië en het Nederlandse Rucphen zijn toegevoegd aan de komende Wereldbeker veldrijden. De wedstrijd in Val di Sole wordt gehouden op 12 december, de veldrit van Rucphen staat voor 18 december op de kalender.

Beide locaties maken voor het eerst deel uit van de Wereldbeker veldrijden. In Val di Sole worden wel al vaker mountainbikewedstrijden gehouden, zoals het wereldkampioenschap later dit jaar. In Rucphen werd in 2020 het Nederlands kampioenschap verreden, waar Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado in de elite-categorie de nationale titels voor zich opeisten. Met Val di Sole en Rucphen erbij telt de kalender van de Wereldbeker zestien manches.

Dat Rucphen is toegevoegd aan de Wereldbeker veldrijden is opmerkelijk. In april trok Kees Kools, voorzitter van Stichting Wielerpromotion Rucphen en organisator van een internationale veldrit in zijn dorp nog aan de alarmbel. “Normaal beginnen we nu met de voorbereiding van onze cross, maar niet dit jaar. Nu is het crisisberaad. Twee partijen – met klassementscrossen – domineren de veldritkalender. Voor losse Nederlandse crossen is geen ruimte meer.”

De wereldbekerwedstrijd in Antwerpen stond in eerste instantie voor 18 december gepland, maar is naar 5 december verplaatst.

Kalender Wereldbeker veldrijden 2021-2022
flag-us Waterloo (10 oktober)
flag-us Fayetteville (13 oktober)
flag-us Iowa City (17 oktober)
flag-be Zonhoven (24 oktober)
flag-be Overijse (31 oktober)
flag-cz Tabor (14 november)
flag-be Koksijde (21 november)
flag-fr Besançon (28 november)
flag-be Antwerpen (5 december)
flag-it Val di Sole (12 december)
flag-nl Rucphen (18 december)
flag-be Namen (19 december)
flag-be Dendermonde (26 december)
flag-nl Hulst (2 januari 2022)
flag-fr Flamanville (16 januari 2022)
flag-nl Hoogerheide (23 januari 2022)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.