‘Val Gesink veroorzaakt door gat in wegdek’

woensdag 16 september 2009 om 21:55

Robert Gesink kwam vandaag ten val in de zeventiende rit van de Ronde van Spanje en liep daarbij verwondingen op aan zijn linkerknie, waar zo een groot gat in zat dat zijn pezen te zien waren. Koos Moerenhout zag het gebeuren een gaf na afloop van de etappe, toen Gesink zelf in het ziekenhuis lag, tekst en uitleg over de oorzaak van de val.

“Het was relatief voorin het peloton. Aan de linkerkant van de weg. Iemand haalde een hand van het stuur en kon niet meer voorkomen dat hij in een gat in het wegdek reed. Toen moesten we allemaal volle bak remmen, maar de mannen die het dichtst bij zaten, klapten erop. Daarbij was dus Robert en ook Tom Leezer. Het pure noodlot sloeg toe. Niets meer, niets minder”, aldus de nationaal kampioen.

Gesink zal morgen gewoon van start gaan in de achttiende rit, maar ploegarts Gert Wielink geeft aan dat het nog afwachten is of hij ook Madrid zal halen: “We kunnen nu absoluut niet voorspellen hoe het tijdens die etappe verder zal gaan. Het is een harde bikkel, zoals alle wielrenners en dat karakter zal hij ook nodig hebben. Robert neemt preventief medicijnen. Hij krijgt een pijnstiller voor de koers en dan is het verder afwachten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.