‘Valentin Paret-Peintre versterkt klimkern rond Remco Evenepoel’
Foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2024 om 08:41

‘Valentin Paret-Peintre versterkt klimkern rond Remco Evenepoel’

Giro-revelatie Valentin Paret-Peintre is op weg naar Soudal Quick-Step. Althans, dat meldt HLN. De tengere Fransman moet daar de klimkern rondom kopman Remco Evenepoel versterken.

Paret-Peintre is in het tenue van Decathlon AG2R La Mondiale bezig aan zijn derde seizoen op het hoogste niveau. De uitslagen van het 23-jarige talent zijn de laatste weken enorm de hoogte in geschoten. In de Tour Down Under en Tour of the Alps pakte Paret-Peintre al uit met respectievelijk een achtste en vierde plaats in het eindklassement, maar pas in de Giro d’Italia leerde de hele wielerwereld hem kennen.

Op dag tien toonde Paret-Peintre zich de beste van een vluchtersgroep in de etappe tussen Pompei en Bocca della Selva. Ook zijn broer Aurélien zat mee in die vlucht, maar hij zou de overstap naar Soudal Quick-Step niet mee maken. Er kwam overigens weinig sleet op Valentin tijdens die drie weken, want op de voorlaatste dag was hij nog de eerste achtervolger op Tadej Pogacar op de Monte Grappa.

De ploeg wil met de transfer van Paret-Peintre vooral kopman Remco Evenepoel paaien, die graag een sterke klimkern rondom zich wil. Eerder trok de ploeg in dat kader al Mikel Landa aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.