Valerie Demey op tijd hersteld voor BK in Gent

woensdag 19 juni 2019 om 11:37
Valerie Demey op tijd hersteld voor BK in Gent

Valerie Demey tijdens de Women's Tour Down Under - foto: Cor Vos

Valerie Demey was afgelopen week een van de rensters die betrokken was bij de zware valpartij in de OVO Energy Women’s Tour. Intussen gaat het herstel van de 25-jarige renster van CCC-Liv weer de goede kant op, zo laat ze weten op de site van haar ploeg.

De Belgische Demey ondervindt nog altijd hinder van haar gekneusde ribben.”Elke dag gaat het een beetje beter. Ik fiets ook alweer. Helaas kan ik trainingen op hoge intensiteit nog niet uitvoeren. De dokter heeft aangegeven dat ik nog wel een paar weken last zou kunnen hebben van de gekneusde ribben. Hopelijk gaat het herstel bij een topsporter net wat sneller.”

De eerstvolgende wedstrijd voor Demey zou het Belgisch kampioenschap tijdrijden zijn, maar het is nog maar de vraag of ze daar van de partij zal zijn. “Het BK tijdrijden laat ik mogelijk schieten, omdat ik nu niet goed in de tijdritpositie kan trainen. Liever richt ik me dan op het kampioenschap op de weg. Daar maak ik meer kans op een goed resultaat”, blikt ze vooruit. Vorig jaar werd Demey tweede bij het BK op de weg in Binche.

Ook de andere rensters van CCC-Liv die tijdens de Women’s Tour in de lappenmand belandden zijn aan de beterende hand. Zo staat de Nederlandse veelvraat Marianne Vos komende zaterdag ‘gewoon’ aan de start van de wegrit op de Europese Spelen in Minsk. Haar landgenote Jeanne Korevaar en de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio verwachten ook binnenkort weer te kunnen koersen. De rentree van de Nederlandse Sabrina Stultiens laat nog even op zich wachten. Zij herstelt momenteel nog altijd van de hersenschudding die ze afgelopen september opliep in de Ardèche.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair