Valgren: “Goede keuze om Milaan-San Remo te laten schieten”
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2019 om 08:57

Valgren: “Goede keuze om Milaan-San Remo te laten schieten”

Michael Valgren werd met veel tromgeroffel binnengehaald door Dimension Data, maar de Deen heeft nog niet kunnen schitteren voor zijn Zuid-Afrikaanse werkgever. De 27-jarige klassiekerrenner hoopt op beterschap, te beginnen in de E3 BinckBank Classic. “Ik voel me goed”, zo laat hij weten.

Het moest een eerste keer gebeuren in Omloop Het Nieuwsblad. Valgren had zich via de Tour Down Under én Volta ao Algarve klaargestoomd voor het Vlaamse openingsweekend, maar enkele dagen voor zijn eerste examen werd de Deen ziek. Hierdoor wist hij geen potten te breken in zijn eerste kasseikoersen voor zijn nieuwe ploeg.

Valgren hoopte in Tirreno-Adriatico weer goede signalen te krijgen, maar de renner besloot na de rittenkoers om te passen voor Milaan-San Remo. “Een goede beslissing”, zo kijkt Valgren nu terug. “Hierdoor had ik echt de tijd om goed te trainen. Ik voel me dan ook goed.”

Goede herinneringen 
De klassiekerkopman hoopt dan ook te presteren in de E3 BinckBank Classic. Twee jaar geleden eindigde de Deen nog als zesde in de (semi)klassieker. “Ik heb dus goede herinneringen aan deze wedstrijd. Het is een soort mini-Ronde van Vlaanderen. Ik hoop op een goede koers”, zo besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.