Valgren titelverdediger in Omloop: “Winnen van deze wedstrijden is moeilijk”

woensdag 27 februari 2019 om 14:47
Valgren titelverdediger in Omloop: “Winnen van deze wedstrijden is moeilijk”

foto: Cor Vos

Voor Michael Valgren ligt zaterdag rugnummer 1 klaar in Omloop Het Nieuwsblad, waar hij als titelverdediger aan het vertrek staat. De 27-jarige Deen, die deze winter Astana verruilde voor Dimension Data, weet dat het moeilijk is om klassiekers te winnen, maar kijkt tevreden terug op zijn voorbereiding op de klassiekers.

“Het is geweldig om naar het openingsweekend te vertrekken als titelverdediger van Omloop Het Nieuwsblad”, meldt hij in een perscommuniqué van zijn ploeg. “Om het rugnummer 1 te mogen opspelden is speciaal en zorgt meteen voor mooie herinneringen aan vorig jaar, maar komend weekend is er weer een nieuwe koers.”

“Ik weet dat ik hard gewerkt heb en me goed voorbereidde op de komende klassiekers. Het is zo moeilijk om een van deze wedstrijden te winnen, maar we gaan het proberen en een goed begin dit weekend zou geweldig zijn, voor mij én voor de ploeg.”

Tweede ijzer in het vuur
Dimension Data maakte vandaag bekend welke renners Valgren omringen in het zogenoemde openingsweekend, waarin Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma staan. De ploeg heeft met Edvald Boasson Hagen een tweede ijzer in het vuur; de Noor won dit seizoen al de tijdrit in de Ronde van Valencia.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-be Omloop en Kuurne (2 en 3 maart)
flag-dk Lars Bak
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-no Rasmus Tiller
flag-dk Michael Valgren
flag-za Jaco Venter
flag-be Julien Vermote

Verdere selecties flag-be openingsweekend

flag-fr Direct Energie
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb Team Sky
flag-es Movistar Team

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.