Valle d’Aosta en Wallis slaan handen ineen voor Tourpassage
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 09:10

Valle d’Aosta en Wallis slaan handen ineen voor Tourpassage

De Italiaanse regio Valle d’Aosta en het Zwitserse kanton Wallis trekken samen op om de Tour de France binnen te halen. Daarvoor hebben zij gezamenlijk hun kandidatuur op papier gezet, waarbij ook de gebieden rond de Mont Blanc en de Tarentaise zijn betrokken.

De kandidaatstelling volgt op gesprekken die Valle d’Aosta en Wallis reeds voerden over een grensoverschrijdende Tourpassage door de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie, het Italiaanse Valle d’Aosta en het Zwitserse Wallis. Ook over de route zijn al ideeën. Gedacht wordt aan een etappes van het Franse Bourg-Saint-Maurice naar skioord Pila in Italië, van het Italiaanse Aosta naar Verbier in Zwitserland en van Verbier naar Chamonix-Mont-Blanc in Frankrijk.

Mogelijke etappes
flag-fr Bourg-Saint-Maurice – flag-it Pila
flag-it Aosta – flag-ch Verbier
flag-ch Verbier – flag-fr Chamonix-Mont-Blanc

Noviteit
“We werken hard aan de komst van de Tour de France naar Valle d’Aosta met de noviteit van een grensoverschrijdende kandidatuur tussen Haute-Savoie, Savoie, Valle d’Aosta en Wallis”, laat Laurent Viérin van het regiobestuur van Valle d’Aosta weten aan regionale media. “Verschillende keren zaten we aan tafel gezeten met een afvaardiging van Wallis met wie we een gezamenlijk dossier hebben aangelegd.”

Het dossier is geïllustreerd met een afbeelding van Maurice Garin, die opgroeide in de Italiaanse regio en later de eerste winnaar werd van de Tour de France. “Hij is erg geliefd onder de Franse fietsliefhebbers. Het is idee is om onze kandidatuur te delen met Savoie en Haute-Savoie voor een passage rond de Mont Blanc en de Savoie Historique. In de herfst gaan we naar Parijs om ons definitief kandidaat te stellen bij Tourbaas Christian Prudhomme”, aldus Viérin.

Het is nog niet bekend wanneer Valle d’Aosta en Wallis de Tour willen binnenhalen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.