Vallée kroont zich tot eindwinnaar Tour of Taihu Lake, Mareczko wint slotetappe
foto: Sirotti
zondag 14 oktober 2018 om 07:44

Vallée kroont zich tot eindwinnaar Tour of Taihu Lake, Mareczko wint slotetappe

De zevende en laatste etappe van de Tour of Taihu Lake is – niet geheel verrassend – gewonnen door Jakub Mareczko. De Italiaan van Wilier Triestina-Selle Italia spurtte in de straten van Changxing sneller dan Juan Sebastián Molano en Boris Vallée. Die laatste kroont zicht tot eindwinnaar van de Chinese rittenkoers.

De 25-jarige Vallée – uitkomend voor Wanty-Groupe Gobert – veroverde in de tweede etappe de leiding, die hij vervolgens niet meer afstond. Hij legde de basis voor zijn eindzege echter in de proloog, waarin hij de zesde tijd klokte. Voor de Belg is het zijn tweede profzege, nadat hij twee jaar geleden al een etappe won in de Tour de Wallonie.

De eindzege van Vallée zal ook door zijn werkgever Wanty-Groupe Gobert met gejuich worden ontvangen, dat met zijn Chinese kledingsponsor Santic namelijk wil groeien.

Voor Mareczko is het zijn achttiende(!) ritzege in de Tour of Taihu Lake. De rappe Italiaan won eerder al de derde én de vijfde etappe. Hij pakte in 2015 en 2017 bovendien de eindzege in de Chinese rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.