Vanmarcke ontsnapt aan val in ravijn: “Onverantwoord”

zondag 17 maart 2019 om 10:30

foto: Cor Vos

De vijfde etappe van Tirreno-Adriatico verliep bijzonder hectisch. Meerdere renners gingen tegen de vlakte, waaronder Sep Vanmarcke. De renner van EF Education First – die viel op een brug – kwam met de schrik vrij. “Ik zag een gapende leegte van wel vijftig meter. Onverantwoord van de organisatie”, is Vanmarcke kritisch.


Het gebeurde allemaal op zeventien kilometer van de streep in Fossombrone. “Bij een wegversmalling week een renner voor mij uit naar links”, doet Vanmarcke zijn verhaal. “Ik kon hem uiteindelijk niet meer ontwijken. Ik lag half over de brug.” Wat Vanmarcke toen zag, zorgde voor flink wat schrik.

“Anders was ik er geweest”
“Ik zag een gapende leegte van wel vijftig meter. Helemaal beneden liep een rivier. Als ik slechter was neergekomen, dan was ik er geweest. Ik vind het onverantwoord van de organisatie.” Gelukkig voor Vanmarcke kon hij zijn weg vervolgen. De Belg finishte uiteindelijk als 51e, op ruim tien minuten van ritwinnaar Alexey Lutsenko.

Schaafwonden voor De Plus: “Dat komt goed”
Vanmarcke was overigens niet de enige Belg die ten val kwam. Ook Laurens De Plus maakte kennis met het Italiaanse asfalt. De klimmer van Jumbo-Visma maakt zich echter geen zorgen. “Mijn rechterbil, elleboog en schouder liggen wat open, maar het gaat wel. Dat komt wel weer goed tegen zondag”, klinkt hij optimistisch.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.