Valpartij deert Giro-ritwinnaar Kaden Groves niet: “Heb mezelf verrast”
foto: Cor Vos
woensdag 10 mei 2023 om 17:53

Valpartij deert Giro-ritwinnaar Kaden Groves niet: “Heb mezelf verrast”

Kaden Groves knalde donderdag naar ritzege in de Giro d’Italia. In een massasprint in Salerno klopte de renner van Alpecin-Deceuninck Jonathan Milan en Mads Pedersen. “Dit is een droom”, vertelde Groves achteraf in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De overwinning van Groves verliep niet van een leien dakje. Op zeven kilometer van de streep ging de Australiër, net als onder meer Primoz Roglic en Fernando Gaviria, tegen de grond. “Alles ging goed, maar dan viel ik op die rotonde. Ik kreeg mijn ketting er gelukkig snel genoeg op en ik kon weer snel aansluiten in het peloton.”

Vervolgens zat Groves in een goede positie in de sprint, al moest hij wel van zeer ver aangaan. “Ik heb mezelf verrast vandaag. Het was niet heel clean vandaag, mijn ploegmaten waren niet meer bij me. Ik zat echter in het wiel van iemand van Team DSM en ik had nog goede benen. Het is echt een droom, dit is de koers waarop ik sinds november en december op focus. Ik wil de ploeg echt bedanken”, besloot de renner van Alpecin-Deceuninck.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.