Valpartij nekt Intermarché-Wanty-Gobert in slotkilometer Omloop Het Nieuwsblad
foto: Cor Vos
zaterdag 27 februari 2021 om 19:11

Valpartij nekt Intermarché-Wanty-Gobert in slotkilometer Omloop Het Nieuwsblad

Met vijf renners in het peloton begon Intermarché-Wanty-Gobert aan de slotkilometers van de Omloop Het Nieuwsblad, maar een goede uitslag zat er uiteindelijk niet in. Reden: een valpartij schakelde sprinters Andrea Pasqualon en Jonas Koch uit in de slotkilometer.

“Het is balen”, reageert Pasqualon. “Vandaag was een mooie opportuniteit, want in een dergelijke sprint met dertig renners ben ik in staat om een goed resultaat te behalen. Bovendien waren we met de vijf aanwezige renners van het team de sprint perfect aan het voorbereiden.”

“Ter hoogte van de rode vod bevonden we ons in een uitstekende uitgangspositie, tot een renner van Ineos Grenadiers het achterwiel van De Gendt raakte en Koch en mezelf in zijn val meenam. Ik heb geluk dat er met wat schrammen aan de heup vanaf kom en morgen op een nieuwe sprint kan kopen.”

“Ik voelde me erg goed in mijn eerste Omloop het Nieuwsblad”, gaat hij verder. “Ook op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg was het gevoel in de benen nog veelbelovend, waardoor we met het team kozen om mijn kaart te trekken. Maar uiteindelijk blijkt het belangrijkste resultaat van vandaag dat we er zonder breuken uitkomen.”

Jonas Koch
Met zijn Duitse ploeggenoot Koch gaat het minder goed. De renner wordt vanavond gehecht aan zijn knie en elleboog en staat zondag mogelijk niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.