Valpartij ontneemt Van Aert sprintkans: “Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 18:09

Valpartij ontneemt Van Aert sprintkans: “Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen”

Wout van Aert was klaar om mee te sprinten voor een nieuwe overwinning in de Tour of Britain, maar door een valpartij in de laatste kilometer van de vijfde etappe ging dat feestje niet door. Tot overmaat van ramp verloor hij ook nog de leiderstrui aan Ethan Hayter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nadat in de laatste bocht enkele renners onderuit gingen, moest Van Aert een streep zetten door zijn sprintambities. De Belgische kampioen van Jumbo-Visma was na afloop echter vooral blij dat hij heelhuids over de finish is gekomen. “Ik ben vooral blij dat ik zelf geen fysieke schade heb opgelopen. Ik zat voor mijn gevoel goed geplaatst in de laatste kilometer. Ik koos het wiel van Mark Cavendish. Het was wringen geblazen.”

“Het wegdek was nat en dat zorgde er mede voor dat enkele renners onderuit gingen. Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen en ervoor zorgen dat ik zelf niet viel. Helaas verdwenen de sprintkansen na dit voorval direct als sneeuw voor de zon. De doelstelling voor vandaag was om de trui te verdedigen. Maar het allerbelangrijkste blijft om onnodige risico’s te vermijden. Met het oog op wat nog komen gaat, ben ik blij dat ik heelhuids aan de finish ben gekomen”, aldus Van Aert.

Gemengde gevoelens 
Ploegleider Jan Boven houdt gemengde gevoelens over aan de rit. “Het is nooit leuk om een leiderstrui te verliezen. De gehele dag liep de koerssituatie volgens plan. De finale verliep uiteindelijk chaotisch. We hadden ons huiswerk vooraf goed gedaan. We wisten dat er enkele gevaarlijke bochten in het parcours zaten. Jammer genoeg schuift er in de laatste bocht een renner onderuit, waardoor Wout kansloos is in de sprint.”

Toch is Boven vooral blij dat Van Aert geen fysieke schade heeft opgelopen. “Uiteindelijk tellen we onze zegeningen en overheerst de opluchting over het feit dat Wout ongedeerd is.” Van Aert staat nu tweede in het klassement, op acht seconden van leider Hayter. Er staan de komende dagen nog drie etappes op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.