Valter: “Het roze aan Bernal kwijtraken is na zo’n etappe geen schande”
foto: Cor Vos
maandag 17 mei 2021 om 09:20

Valter: “Het roze aan Bernal kwijtraken is na zo’n etappe geen schande”

De roze droom van Attila Valter spatte gisteren op de gravelpaden van Campo Felice uit elkaar. De Hongaarse renner van Groupama-FDJ wist tot de laatste twee kilometer aan te haken, voordat hij kraakte. Na afloop moest hij de leiderstrui afstaan aan Egan Bernal, die een dubbelslag sloeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een loodzware etappe, voor mij en alle andere renners”, liet Valter via zijn ploeg weten. “De ontsnapping reed pas na twee uur weg, dus het was meteen al zwaar. Daarna werkten we hard om vooraan in het peloton te blijven. Als je het roze hebt, moet je de trui respecteren en op kop rijden. In aanloop naar de laatste klim wist ik al dat ik de trui kon verliezen, maar ik gaf nooit op. Ik was moe, maar wilde vechten tot aan de streep.”

Uiteindelijk kwam de 22-jarige renner als 25e over de streep, op 49 seconden van etappewinnaar Bernal. Daardoor zakte hij naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. “49 seconden is niet zo veel, wetende dat ik de hele dag heb afgezien. Onze inspanningen waren niet voldoende om de trui te behouden, maar ik denk dat het geen schande is om die, na zo’n zware etappe kwijt te raken aan een geweldige Egan Bernal.”

“De komende dagen ga ik zeker wat meer beseffen wat er allemaal is gebeurd. Tot nu toe moest ik steeds de balans vinden tussen gefocust blijven, herstellen en tegelijk zien wat er om mij heen gebeurde. In Hongarije was het ongelooflijk. De mensen leefden zó met me mee. Ze lichtten zelfs het nationale stadion uit in het roze! Als iemand me had verteld dat ik na negen dagen vijfde zou staan, had ik daar gelijk voor getekend. Ik ga mijn best doen om deze plek te verdedigen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.