Valverde: “Aanvallen eerder dan voorheen, zelfs voor La Redoute”
zaterdag 27 april 2019 om 20:13

Valverde: “Aanvallen eerder dan voorheen, zelfs voor La Redoute”

Alejandro Valverde staat bekend als specialist in de heuvelklassiekers, maar dit jaar kon hij er nog niet excelleren. Een 66e plek in de ‘Amstel’ en een elfde in de Waalse Pijl, waar hij voorheen al vijfmaal kon winnen: met die resultaten staat hij morgen aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

Aan de vooravond van Luik, de koers die hij al viermaal wist te winnen, laat Valverde zijn licht schijnen over het hertekende parcours. “De nieuwe finale is wat minder zwaar dan in voorgaande jaren; de oudere finale, met de Saint-Nicolas en de finish in Ans, was moeilijker”, stelt de Spanjaard in een bericht op de social media van zijn ploeg Movistar.

“De verscheidenheid aan mogelijke scenario’s en winnaars is groter dan vroeger. Het is oké. Het is een verandering, ik weet niet of het beter of slechter geworden is, maar het is goed om veranderingen te zien. Ik denk dat er al veel eerder wordt aangevallen, zelfs voor La Redoute. Laten we eens kijken hoe we onszelf kunnen verdedigen.”

Voor Luik worden buien voorspeld aan een temperaturen die uiteenlopen van 6 tot 12 °C. Valverde: “Het weer zal niet echt goed zijn, maar Luik is altijd zwaar – of het nu regent of de zon schijnt. Het wordt mooi en spectaculair. Ik had niet mijn allerbeste benen in de Amstel en de Waalse Pijl, dus ik weet niet hoe ik het morgen zal doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.