Valverde denkt aan deelname Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2019 om 09:05

Valverde denkt aan deelname Milaan-San Remo

De organisatie van Milaan-San Remo zal wellicht kunnen uitpakken met de aanwezigheid van wereldkampioen Alejandro Valverde. De Spanjaard laat aan Eurosport weten graag deel te nemen aan de Italiaanse klassieker. “Maar er is nog niks besloten”, houdt hij nog een slag om de arm.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Valverde moest onlangs nog passen voor Strade Bianche, aangezien de Murciaan ziek werd na de UAE Tour. De kopman van Movistar leek zijn rentree te maken in de Ronde van Catalonië (25-31 maart), maar de kans is aanwezig dat Valverde op zaterdag 23 maart weer een rugnummer zal opspelden.

“Ik ben op dit moment thuis aan het trainen. Ik voel me goed”, aldus de wereldkampioen. “We kijken inderdaad naar Milaan-San Remo. Er is nog niks besloten, maar ik heb zin om te starten. We zullen binnenkort een beslissing nemen.” Valverde heeft overigens al voldoende ervaring in La Primavera.

Vorige deelnames 
De 38-jarige renner reed al zes keer eerder het Italiaanse monument. In 2002 maakte hij zijn debuut als broekkie bij Kelme. Valverde eindigde toen als 130e, op bijna twaalf minuten van winnaar Mario Cipollini. Verder reed hij ook in 2003, 2005, 2006, 2015 én 2016 Milaan-San Remo. Tijdens de voorbije twee edities eindigde de Spanjaard in de top-20.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.