Valverde doet goede zaken in Catalonië: “Maar heb last van mijn hand”

dinsdag 26 maart 2019 om 19:27
Valverde doet goede zaken in Catalonië: “Maar heb last van mijn hand”

Voor Alejandro Valverde was het een dag met twee gezichten. De Spanjaard wist – mede door zijn tweede plaats in de eindsprint – belangrijke bonificatieseconden te pakken, maar blesseerde zijn hand bij de valpartij van Chris Froome. “Het doet toch behoorlijk veel zeer”, zo laat de wereldkampioen na afloop weten.


Titelverdediger Valverde was vandaag bij de les. Aan de streep wist hij zes bonificatieseconden te pakken. Enkele kilometers daarvoor had de Spanjaard bij de laatste tussensprint al drie extra seconden meegepikt. Hierdoor wist hij in het klassement op te schuiven naar plek twee, op een kleine drie minuten van leider Thomas De Gendt.

Toch trok Valverde na afloop een grimas. De renner van Movistar was namelijk betrokken bij de valpartij van Froome. “Ik viel zelf niet, maar mijn linkerhand raakte de fiets van een renner van BORA-hansgrohe. Ik heb dan ook een kleine snee, die nu behoorlijk veel pijn doet.”

Geen zorgen bij de wereldkampioen 
Toch maakt de Murciaan zich niet al te veel zorgen. “Ik ben uiteindelijk blij met de rit van vandaag. We wisten namelijk belangrijke bonificatieseconden te pakken. Ik voel dat mijn lichaam goed reageert na de voorbije inspanningen. Daarnaast doet de ploeg het perfect.” Morgen finishen de renners op de top van Vallter 2000.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.