Valverde en Van Vleuten leiden Movistar in Strade Bianche
foto: Cor Vos
donderdag 3 maart 2022 om 08:59

Valverde en Van Vleuten leiden Movistar in Strade Bianche

Movistar heeft haar selecties voor de Strade Bianche bekendgemaakt. De Spaanse ploeg trekt met een ervaren kopman en kopvrouw naar Italië: bij de mannen moet Alejandro Valverde de kar trekken, bij de vrouwen is het uitkijken naar Annemiek van Vleuten.

Valverde is, ondanks dat hij enkele koersen moest missen vanwege coronaperikelen, uitstekend begonnen aan het seizoen: hij heeft in 2022 al drie keer gewonnen. In de Strade Bianche was hij nog niet de beste, maar hij stond al wel twee keer op het podium. In 2014 en 2015 werd hij derde. Dit keer krijgt de inmiddels 41-jarige Spanjaard de steun van Jorge Arcas, Einer Augusto Rubio, Lluís Mas, Mathias Norsgaard, Nelson Oliveira en Gonzalo Serrano om nog twee treetjes hoger te mikken.

Annemiek van Vleuten mocht al twee keer juichen op het Piazza del Campo, in 2019 en 2020. Een hattrick lijkt er gezien haar goede vorm in te zitten. Om dit te bewerkstelligen, krijgt ze de volgende vijf rensters mee: Katrine Aalerud, Aude Biannic, Alicia González, Sara Martín en Paula Patiño.

Selectie Movistar flag-es voor Strade Bianche 2022 flag-it – Mannen:
flag-co Einer Augusto Rubio
flag-es Jorge Arcas
flag-es Lluís Mas
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Gonzalo Serrano
flag-es Alejandro Valverde

Selectie Movistar flag-es voor Strade Bianche 2022 flag-it – Vrouwen:
flag-no Katrine Aalerud
flag-fr Aude Biannic
flag-es Alicia González
flag-es Sara Martín
flag-co Paula Andrea Patiño
flag-nl Annemiek van Vleuten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.