Valverde en Wellens balen van koersverloop Amstel Gold Race
foto: Sirotti
zondag 15 april 2018 om 20:46

Valverde en Wellens balen van koersverloop Amstel Gold Race

Alejandro Valverde en Tim Wellens waren voorafgaand aan de Amstel Gold Race aangestipt als favorieten voor de zege. Beide coureurs lieten in Limburg ook een uitstekende indruk achter. Maar zowel de Spanjaard als de Belg, stonden na afloop met lege handen. Beiden baalden van het koersverloop. Amstel blijft hiaat voor Valverde
El Imbatido
vond het vooral frustrerend dat de concurrentie in de finale naar hem en wereldkampioen Peter Sagan keek. “Wij droegen de verantwoordelijkheid en het was logisch dat iedereen naar ons keek. Maar het was onmogelijk voor Sagan en mij om alles te controleren. Het is jammer dat ik hier niet win, want ik had zeker de benen om dat wel te doen”, vertelt hij aan De Limburger. En zo blijft het hiaat op het palmares van Valverde, die in eerdere edities van de Amstel Gold Race drie keer het podium haalde. Gezien zijn vorm is hij wel – andermaal – de topfavoriet voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die hij respectievelijk vijf en vier keer won.

Wellens blijft zitten met goede benen: “Het is spijtig”
Na afloop van de Amstel Gold Race hingen er donderwolken om het hoofd van Tim Wellens. Hij schoot direct door naar de bus, waar Sporza hem vroeg naar zijn koers. “Ik heb het zelf een paar keer geprobeerd, maar mijn benen waren niet meer super doordat het al een lastige koers was geweest.Het is niet dat ik slecht was, maar ik kon gewoon het verschil niet meer maken. Soms moet je geluk hebben dat ze even twijfelen. Maar toen ik versnelde, twijfelden ze niet. Bij de anderen deden ze dat wel. Dat is spijtig.”

Toch put de kopman van Lotto Soudal moed uit zijn sterk optreden in de Amstel voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “In de Brabantse Pijl was ik supergoed en vandaag had ik ook goede benen. Ik zie het zitten voor de komende wedstrijden”, zucht hij toch teleurgesteld.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
15 april 2018 21:00
Inderdaad; Valgren, Kreuziger en Gasparotto mogen telkens gaan, maar Wellens niet. Erg jammer. Kennelijk dachten ze dat ze die drie wel terug zouden pakken en Wellens niet, nu is het andersom.
15 april 2018 21:13
Ook al vaker gezien dit voorjaar: in een elitegroepje is het soms een voordeel één van de kleinere namen te zijn. Niemand wil de sukkel zijn die zich leegrijdt om een kleine vis terug te pakken om vervolgens leeg te zijn.
15 april 2018 21:41
Dit moeten ze niet zeggen. Grote kampioenen maken de koers en zeker Wellens, Valverde en Alaphilippe moeten het verschil kunnen maken. Steek het op de nivellering dat er altijd wel 1 het gat toerijdt maar ik zie ook aanvallen aan 85%. Die 'sukkel' waar @Peterh14 van spreekt heette vandaag Kreuziger.
15 april 2018 22:02
Kreuziger reed op dat grote mes toch wel een hele sterke koers vandaag!!
15 april 2018 22:03
Dit is nu eenmaal onderdeel van het spel en ook grote namen hebben kans om weg te muizen door een goede timing of onoplettendheid van anderen.
Als elke koers zou worden gewonnen door degene die het hardst kan trappen zou dat de doodsteek voor het wielrennen zijn.
15 april 2018 22:15
Inmiddels kennen de renners zijn kracht, dus halen ze hem na een demarage meteen terug natuurlijk, anders is de vogel gevlogen.
15 april 2018 22:27
Dat hoort bij je nieuwe statuur. Dat is soms lastig, Sagan weet er alles van. Die muist er dan ook maar van weg op 55 km voor de finish in Roubaix nadat Greg van Avermaet er al even een inspanning op had zitten.
15 april 2018 23:07
Ik had goede benen maar ze waren niet meer super omdat het een lastige koers was en ik kon het verschil niet meer maken. Rare uitspraken. Gewoon niet goed genoeg dus.
15 april 2018 23:26
Gaat zelf wel achter valgren aan eerst. Laat dat dan aan valverde en sagan over. Je krachten inschatten en durven verliezen is valverde heel goed in. Heeft hem nul wks en agr opgeleverd maar wel heel veel andere wedstrijden.
16 april 2018 00:06
Wellens oogde sterk, maar Valverde en Sagan zaten direct op het wiel. Ook vond ik de momenten waarop hij aanviel niet erg goed. Tja een nieuwe status bij de andere renners is niet altijd goed. In de goede tijden van Boogie reed het peloton ook altijd op zijn wiel. Het wordt alleen maar lastiger.
16 april 2018 07:05
Ik pleit toch voor finetuning van het parcours. Opeenvolging klimmetjes wordt koers breed uitgevoerd, maar in de finale 20 stropt dat plots. In mijn ogen moet de finale lus worden ingekort: of Geulhemmer en/of Bemeler eruit, zodat de zware zone Kruis-Keuten weer dichter op de finish komt te liggen.
16 april 2018 07:48
@Jean Dumas
Wat was er dan mis met het koersverloop? Ik heb een prachtig man-tegen-man gevecht gezien tussen de toppers. Wat mij betreft gewoon houden zo.
16 april 2018 08:02
Sterke winnaar inderdaad, maar je loopt de kans dat toppers als Valverde, Alaphilippe, Avermaet en Sagan deze wedstrijd steeds meer als voorbereidingskoers gaan zien of overslaan omdat er te weinig kans is te winnen. Dat, met alle respect, vluchters van de dag nog kunnen demarreren in aanloop naar de laatste Bemeler is een WT-koers onwaardig.
16 april 2018 08:53
@Jean Dumas
Parijs-Roubaix ook onwaardig voor de WT? Vroege vluchters kunnen daar winnen of zelfs podium rijden.
16 april 2018 09:17
Sagen en Valverde waren imo de sterksten in koers, vooral de versnelling van Valverde 2 keer op een heuveltje was sterk. Zie niet in wie hem in de WP van de winst afhoudt als hij geen pech heeft.
16 april 2018 09:27
Fuglsang was enorm sterk. Heel slim uitgespeeld van Astana, al vond ik Sagan, Valverde en Ala vrij dom koersen.
16 april 2018 09:33
Lotto (Soudal )heeft een cultuur van klagen en zeuren (Calimero's), dat doen ze al meer dan tien jaar en viel mij al op in de tijd dat Leif Hoste er nog reed.
Begrijp mij goed, ik vindt Wellens een geweldige renner en ik geniet van zijn manier van koersen. Maar dit moet hij achterwege laten en uit zijn ploeg bannen.
16 april 2018 09:59
De grootste fout van de kopmannen was : de kopgroep teveel voorsprong
laten nemen zodat de "knechten zich helemaal leeg hebben moeten rijden.
En toen ze het zelf moesten opknappen raakte hun tank ook leeg.
Wellens zijn goede benen werden zichtbaar in de Geulhemer berg .
16 april 2018 10:37
De Astana's hebben het goed uitgespeeld, en juist gebruik gemaakt van het feit dat er iets minder op Fugsang / Valgren werd gelet dan op Wellens.
Ook Kreuziger heeft optimaal gereden.
Ik heb er van genoten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.