Valverde: “Heb een versnelling bergop die moeilijk te beantwoorden is”
foto: Sirotti
dinsdag 17 april 2018 om 16:36

Valverde: “Heb een versnelling bergop die moeilijk te beantwoorden is”

De Waalse Pijl is de laatste jaren een speeltuin voor Alejandro Valverde. De Spanjaard won de klassieker al vijfmaal, waaronder de laatste vier(!) edities. Ook voor de 82e uitgave is hij de absolute topfavoriet. Zijn geheim? “Mijn versnelling bergop. Die beheers ik ondertussen als geen ander. Als ik op kop rijd met nog 200 meter te gaan, dan ben ik heel moeilijk te verslaan”, aldus de Murciaan in een persbericht.

Wedstrijden als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn koersen die Valverde – naar eigen zeggen – perfect liggen. “Ik kom altijd goed voor de dag op omlopen die veeleisend zijn, en waarin veel bochten moeten worden genomen. Uiteraard zie ik tijdens dergelijke koersen af, maar na een zware onderneming wordt de finale eenvoudiger. Mijn concurrenten hebben immers ook een jasje uitgedaan.”

Vorig jaar kwam El Imbatido nog maar eens als eerste boven op de Muur van Huy. Het vertrouwen bij de Movistar-renner is groot dat hij aanstaande woensdag voor een zesde maal zal zegevieren. “De tactiek is simpel: mijn team en ik zorgen ervoor dat niemand in de finale kan wegrijden. Dan is het aan mij om het op de Muur van Huy af te maken. Ik bekijk de afstand tot aan de finish, en sla dan toe”, aldus de Spanjaard.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 16:37
Morgen lekker naar buiten. Het wordt mooi weer.
17 april 2018 16:40
De beste man kan alleen maar verliezen. En hij weet het.
17 april 2018 16:42
Ja klopt, hoe simpel kan het zijn.
17 april 2018 17:04
Prachtig om te zien dat het peloton al 4 jaar achter elkaar naar de slachtbank wordt geleid. Ik hoop op een 5e op rij. Dat impliceert immers dat men geen raad weet.
17 april 2018 17:16
Movistar komt met een team dat van km 1 tm einde op kop kan blijven rijden in FW & LBL, het gaat heel erg uitdagend worden voor de rest. Het sterkste team met de topspecialist aan boord, arhg.
17 april 2018 17:33
Deze man is zo sterk, de druk is enorm. En zie het hem nog weer doen ook.
17 april 2018 17:40
Bah, laat het morgen NIET zo’n scenario zijn. Laat alle teams proberen VOOR de laatste beklimming iemand voorop te krijgen, maar NIET koplopers terughalen met het peloton. Geen zin in debielen-taktieken.
17 april 2018 17:42
Jammer dat Lopez hier niet van de partij is.
17 april 2018 17:42
Een van zijn allersterkste kanten is dat hij ontzettend goed met druk kan presteren. Dat onderscheidt hem echt van veel anderen. Dat plus zijn talent, doorzettingsvermogen, liefde voor de sport en eventueel zijn medicinale verleden maken hem de topper die hij is.
17 april 2018 17:58
Wat wil je met zo'n verleden... nooit echt gestraft geweest, zijn team heeft hem altijd blijven steunen. De verafgoding van deze bedrieger verpest het wielrennen voor mij. Met zo'n mentaliteit gaat de sport er nooit op vooruitgaan.
17 april 2018 18:21
Lekker naar buiten morgen idd en de laatste 10km kijken.
17 april 2018 18:29
Niet mijn favoriete renner maar wel een waanzinnige goeie renner. Na het afzwaaien van Purito bijna zonder concurrentie als puncheur.
17 april 2018 18:29
De vraag wordt: wat is het plan van de andere ploegen om niet naar de slachtbank te worden gereden?
17 april 2018 18:51
Ik zie op dit moment geen enkele renner in staat hem te verslaan op zo'n aankomst Heel mss een MvdPoel?
17 april 2018 19:21
Alaphilippe opvolger van Valverde
Of hij hem deze week al kan verslaan betwijfel ik echter.
17 april 2018 19:21
Dit jaar lijkt er weer geen maat op te staan, maar het zal toch bijna over zijn voor Valverde. Zie Alaphilippe wel als zijn troonopvolger.

Graag in ieder geval weer wat meer strijd en spanning in de Waalse Pijl!
17 april 2018 19:24
@ Ilsqualo en bandditke: Haha :)
17 april 2018 19:34
Wachten, wachten, poef! Ik hoop dat ie ze weer allemaal op een hoopje fietst.
17 april 2018 19:40
Kon mij helemaal vinden in de column van Peter Winnen over Valverde in de NRC.
17 april 2018 20:06
Er zullen vele redenen zijn voor zijn suprematie in heden en verleden, waaronder ook onsportieve, maar de allerbelangrijkste is zijn onwaarschijnlijk grote talent. Valverde is ook op zijn 38e de beste wielrenner ter wereld, daar kan zelfs Sagan nog niet aan tippen.
17 april 2018 20:48
Wanneer ze inderdaad de finish naar centrum Luik gaan verleggen en de Valkenrots eruit halen (geruchten) kan het best zijn dat deze koers niet meer voor de beste puncheurs gaat zijn. Misschien wel eens tijd daarvoor.
17 april 2018 21:36
Geweldige renner Alejandro Valverde. Zijn strijdlust, winnaars mentaliteit. Ongelooflijk dat hij na de ernstige val van vorig jaar zo terug komt. Hij heeft de grenzen van doping ooit opgezocht. Daar voor geboet, dus alle ruimte voor nieuwe kansen nu. Als het niet klopt dan moet hij niet door de dopingcontroles kunnen komen.
17 april 2018 22:33
Inderdaad wat nou niet gestraft. Hij is de zwaarst gestrafte renner want 2 jaar aan de kant en daarvoor al 2 jaar niet welkom in Italiaanse koersen. In zijn 'verdachte jaren' voor bloedpaspoprt heeft hij deze koers ook maar 1x gewonnen. Nu hij al 10 jaar net zo verdacht is als gesink en dumoulin en zn tegenstanders waarschijnlijk schoon is zn suprematie pas echt duidelijk.
Wat mij opvalt is dat ie de laatste jaren bijna op exact dezelfde plek aangaat.
Mensen die niet van deze langste sprint in het wielrennen kunnen genieten raad ik aan niet te kijken. Waarom zou een team een goede kans op top5 opofferen voor een vrijwel onmogelijke aanval? Dat je het graag wel zegt niet dat het de beste keus is.
17 april 2018 23:12
@Winningmood bleeeeeh.....(ik weet niet goed hoe ik een kotsgeluid moet omschrijven)...., maar dat bedoel ik er wel mee !
18 april 2018 00:01
Beetje hypocriet altijd. Bij Valverde krijgt men een nare smaak maar voor Contador stond men allemaal op de banken vorig jaar, het jaar daarvoor voor Purito. Ik vind trouwens systemisch dopinggebruik à la US Postal of Sky veel erger. De dominantie en arrogantie van een Armstrong en zijn contemporaire evenknieën Wiggins en Froome zijn veel schadelijker. Zij creeëren het systeem, de agressieve omerta. Zij zijn de mensen waarop het grote publiek zal baseren dat de wielersport verrot is. Vergeleken met hen is Valverde een sympathieke jongen die -toegegeven- ook een keer een pilletje heeft gebruikt, maar vooral iemand die puur talent heeft. Net als Contador, net als Purito.

Zijn soepele manier van fietsen en vooral zijn ongelofelijke punch - dat is toch een voorrecht om te mogen zien? De sprint tegen de muur van Huy op is voor mij trouwens een van de mooiste finishes van het jaar. Ik hoop zelfs op een koersverloop dat naar zo'n sprint leidt. Dat is toch fantastisch om te mogen zien, de beste punchers ter wereld in een man tegen man op zo'n perfect steile en lange heuvel. De mensen die een ander koersverloop willen- dat is een beetje hetzelfde als een solo aankomst op de Champs Elysees verlangen boven de koninklijke sprint daar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.