Valverde: “Iedereen wist dat López zou gaan aanvallen”
foto: Cor Vos
donderdag 12 september 2019 om 19:54

Valverde: “Iedereen wist dat López zou gaan aanvallen”

Alejandro Valverde deed goede zaken in de voorlaatste bergrit met aankomst in Becerril de la Sierra. De wereldkampioen was in staat om Miguel Ángel López en Primož Roglič te volgen, waardoor hij tijd wist te pakken op Nairo Quintana en Tadej Pogačar. “Iedereen wist dat López zou gaan aanvallen”, aldus Valverde, die nu tweede staat in het klassement.

De renner van Movistar finishte uiteindelijk als derde in Becerril de la Sierra, achter vroege vluchter Sergio Higuita en leider Roglič. “De aanvallen van López waren snedig. Hij is een aanvallende renner en een groot talent. We mochten hem zeker niet teveel ruimte geven. We zagen echter dat hij weinig voorsprong wist te pakken op de Morcuera.”

“We besloten uiteindelijk om niet te reageren, waardoor hij ontzettend veel energie verspilde. We hadden met Nelson (Oliveira, red.) en Marc (Soler, red.) nog enkele renners vooraan. Toen López versnelde op de flanken van de Puerto de Cotos, had ik met Nairo nog een renner in de achtervolgende groep. Ik kon dan ook niet overnemen in de jacht op Higuita.”

Valverde moest dan ook genoegen nemen met een ereplaats, maar in het klassement wipt hij wel over ploeggenoot Quintana. De Murciaan zal nog drie etappes moeten overleven om op zijn 39e op het eindpodium te staan in Madrid. “Hoe de benen waren? Ik voelde me vandaag weer beter, maar Roglič was opnieuw supersterk. We moeten echter nog zware etappes afwerken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.