Valverde: “Ik sluit een Vuelta-zege niet uit, al ben ik realistisch”
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2019 om 10:18

Valverde: “Ik sluit een Vuelta-zege niet uit, al ben ik realistisch”

Alejandro Valverde (39) zit in de herfst van zijn carrière, maar de Spanjaard kan nog altijd bijzonder hard met de fiets rijden. Dit liet hij bijvoorbeeld zien in de tweede etappe van de Vuelta a España, met aankomst in Calpe. “Ik sluit een Vuelta-zege niet uit, maar ik ben ook realistisch”, zo vertelt Valverde in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

“Ik ben 39 jaar en word binnenkort veertig. Ik weet dat Chris Horner de Vuelta won op zijn 41e, maar ik ben ook veel eerder begonnen als prof. Ik heb kortom al meer afgezien”, aldus Valverde, die nog altijd bijzonder ambitieus is. “Het zou mooi zijn mocht ik een dag kunnen rijden in de rode leiderstrui. Ik hoop anders een etappe te winnen.”

“Maar het is ook belangrijk om de fans te laten genieten”, zo vertelt de wereldkampioen, die vorig jaar nog lang meedeed om de eindzege. De renner van Movistar finishte uiteindelijk als vijfde, na twee mindere dagen in de laatste Pyreneeënritten. Valverde hoopt twaalf maanden later opnieuw een goed klassement te rijden.

Vandaag volgt de eerste echte test voor de Murciaan, aangezien de renners finishen op de steile Alto de Javalambre. “Ik ken de klim niet, maar er zullen ongetwijfeld verschillen ontstaan. Zeker als je kijkt naar de lengte en de steiltegraad van de beklimming. We bekijken het echt dag per dag”, zo besluit Valverde, die voorlopig twaalfde staat in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.