Valverde: “Ik wil heel graag de Ronde van Vlaanderen winnen”
foto: Cor Vos
maandag 25 februari 2019 om 15:00

Valverde: “Ik wil heel graag de Ronde van Vlaanderen winnen”

Alejandro Valverde wil dit jaar zijn wereldtitel verdedigen in Yorkshire, maar heeft daarnaast nog een ander hoofddoel. De 38-jarige kopman van Movistar spreekt opnieuw uit dat hij de Ronde van Vlaanderen wil winnen. “Het is een wedstrijd die mij heel erg aanspreekt, echt prachtig”, zegt hij tegen AS.

“Ik heb de Ronde altijd van ver weg gezien”, legt de wereldkampioen uit. Hij heeft nog nooit aan de start gestaan van Vlaanderens Mooiste en maakt dit jaar zijn debuut. “Het is een moeilijke race om te winnen, maar ik ga er na 39 jaar voor (Valverde wordt op 25 april 39, red.). Het is een beetje laat, maar wel een goed moment om het te doen, zeker met de regenboogtrui om mijn schouders.”

Valverde straalt na al die jaren veel rust uit, maar verzaken zal hij nooit. “Ik heb alles al bereikt en ik kan genieten, maar ik heb nog altijd de wil om te winnen. Ik wil nooit onopgemerkt blijven rijden. Dat kan ik ook niet. Tot ik stop zal ik altijd gaan voor de winst.”

Wachten op eerste seizoenszege: “Beetje druk is goed”
Eerder gaf Valverde al aan dat hij niet gelooft in de vloek van de regenboogtrui. Hij wist dit seizoen nog niet te winnen. “Vorig seizoen kwam ik terug van een zware blessure en kwam ik uit het niets. Nu heb ik alles onder controle. Gewonnen heb ik nog niet, maar ik ben al wel tweede geworden. Het zal nog wel komen. Een beetje druk is goed, maar een obsessie moet het niet worden”, is hij van mening. Momenteel rijdt El Imbatido in de UAE Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.