Valverde legt druk bij Yates: “Komende etappes liggen hem goed”
foto: Sirotti
dinsdag 11 september 2018 om 20:00

Valverde legt druk bij Yates: “Komende etappes liggen hem goed”

Alejandro Valverde wist vandaag zijn tweede plaats in de Vuelta a España te behouden, maar de Spanjaard had ongetwijfeld op meer gehoopt. “Ik heb een goede tijdrit gereden, maar mijn rivalen ook”, zo liet Valverde na afloop weten in het flashinterview, waarin hij de druk legt op Yates. “De komende etappes liggen hem goed.”

“De komende ritten zijn erg explosief en dus geschikt voor Yates”, zo is Valverde van mening. “Hij moet zien af te rekenen met vijf concurrenten, maar hij laat zien dat hij erg sterk is. Ik ben 38 jaar en sta tweede in het klassement. We bekijken het dag per dag, en dan zullen we zien wat er uitkomt”, houdt hij zich op de vlakte.

Movistar kan – naast Valverde – ook nog rekenen op Nairo Quintana, die als nummer vier in het klassement volgt op 1:15 van Yates. “We kunnen het tactisch spelen, wat goed is voor ons beiden”, zo is Valverde van mening. “Het is belangrijk om met een bepaald doel aan te vallen. Anders heeft het geen zin.”

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
11 september 2018 20:05
Jij en Nairo zullen toch wat moeten proberen. Gelukkig is Astana ook een sterk blok, dus er gaat zeker nog wat komen. En ik hoop dat dat niet ten koste zal gaan van Kruijswijk... Duimen, maar!
11 september 2018 20:08
Tja, Lopez en Quintana in een bondje zie ik niet zo gauw gebeuren. Valverde zelf houdt prima stand, zal er wel staan dit WK. Als ik hem was zou ik met nog 5 dagen te gaan toch wel voor mijn eigen plekje op gaan komen. Staat 45s voor Quintana, die nog weinig heeft laten zien.
11 september 2018 20:14
Wel mooi dat hij hier eventjes zijn leeftijd meld. Zo van ik sta met mijn hoge wielerleeftijd wel 2de boven 150+ renners die jonger zijn. Hij hoeft inderdaad niets meer te bewijzen. Wat een klasbak
    11 september 2018 21:02
    Tja, je gaat lang mee als je tijdens je loopbaan zo vaak van bloed heb gewisseld...
    11 september 2018 22:27
    Ik denk meer dat hij het bedoelt als "ik ben al oud, dus ik kan er zomaar doorheen zakken".

    Zijn prestatie is hoe dan ook bewonderenswaardig :)
    11 september 2018 23:27
    Ach ja het was toch het bloed van zijn hond...
    Hoe langer hij in het peloton fietst hoe meer ik hem ben gaan waarderen. De oude krijger. Met of zonder bijsluiter het blijft toch erg bewonderens waardig hoe hij het molentje rond blijft trappen.
11 september 2018 20:21
Okee, stel, Quintana gaat en Kruijswijk volgt. Even los van Yates, wat doet Piti?
    11 september 2018 20:32
    Heel eventjes in de wielen zitten om er dan met een cote d'Ans versnelling naar toe te poefen, 100% sure.
    11 september 2018 21:36
    Valverde reed op de Covadonga naar Kruijswijk toe en raad eens wie daar achter het gat dicht reed? Zijn Colombiaanse kleine vriend.. Die gasten doen niks voor elkaar. Daar moet Stevie van kunnen profiteren.
11 september 2018 21:04
Tot nu toe heeft Quintana niet de indruk gewekt dat hij bergop echt een wapen is deze Vuelta. Zijn aanvallen zijn steeds kort en hij is daarna de eerste die zelf moet passen. Dan is het de vraag of je echt een teamspel kunt spelen.
11 september 2018 21:06
Nairo is dit jaar gewoon minder. Een lijn die afgelopen jaar al ingezet werd. In de laatste dagen van de Tour behoorlijk slecht. Lijkt me lastig dan ineens een maand of anderhalf wel 3 weken top te zijn.

Yates kreeg in de Giro in de derde week ook een inzinking. Kan nu maat zo weer.

Lopez heeft als jonkie een loodzware Giro gereden. Zou mij verbazen mocht hij geen slechte dag hebben deze week. Op zijn leeftijd, na zo'n gigantisch zware Giro weer 3 weken top zijn... zou bijzonder zijn.

Houd je Valverde en Kruijswijk over. Valverde kon maar zo eens na Horner de volgende veteraan zijn die de Vuelta wint. En Kruijswijk heeft eigenlijk nog weinig bergetappes gehad die hem echt liggen met lange klimmen. En dan het liefst meerdere achter elkaar.
    11 september 2018 23:28
    Vergeet je mas en pinot nog

    En kruissie heeft er ook al een tour in volle competitie op zitten....
    12 september 2018 08:24
    Mas lijkt me wel opzijn limiet zitten en Pinot staat al te ver in het huidige secondenspel. Ook op een constant omkijkende achtervolgersgroep pakt hij op Lagos de Covadonga een half minuutje.

    Wat voor Kruijswijk pleit: hij reed ik het verleden de combi Tour/Giro een aantal maal. Giro voor klassement en de Tour mede in dienst. Wat daarin opviel is dat hij daar de derde week opnieuw het sterkste bleek te zijn. De Vuelta winnen zal lastig zijn als andere niet een mindere dag hebben, maar ik heb niet het idee dat Kruijswijk minder aan het worden is.
11 september 2018 21:09
Yates: "Valverde...blablabla, laatste kans..blabla..explosief...blabla..eigen land...blabla..thuisrijder...blabla..sterke ploeg..yadayada"

Of zoiets. Zeg dan gewoon dat je ervoor gaat ipv dat Vlaamsige onderhond gedoe.
    12 september 2018 07:19
    Vlaamsige onderhond gedoe... verklaring aub
11 september 2018 21:12
Valverde zakt er nog wel doorheen. Vond hem zondag niet zo goed. Kruijswijk ook niet, maar hoop bij hem op een goede 3e week. Valverde zegt dat het vooral om ideale (stijle) klimmen voor Yates gaat de komende dagen, terwijl Marc de Maar bij het AD zegt nu het parcours komt voor Steven. Wie heeft gelijk?
    11 september 2018 21:16
    Ik denk dat Valverde dat vooral zegt om wat meer druk op Yates te zetten, zodat hij meer uit zijn kot moet komen. Hierdoor kan hij niet meer rijden zoals hij op Praeres deed afgelopen week, waar hij zich verschool om vervolgens tijd te pakken.
    11 september 2018 21:50
    Valverde zakt er wel doorheen? De meest ervaren en geslepen renner in koers speelt het spel slim en wordt de man als Yates een Yates doet.
    12 september 2018 07:09
    Vandaag is nog in het voordeel van Yates, maar de bergetappes daarna zouden ook in het voordeel van Kruijswijk zijn.
11 september 2018 23:33
Het heeft wel iets heroïsch als yates er door zakt en Valverde de Vuelta wint.
    12 september 2018 14:31
    Als Yates er doorheen zakt, Wint Kruijswijk de Vuelta.
12 september 2018 07:48
Ik gun het hem wel. De meest complete renner die ik ken en niet zoals de andere ronde renners maar het hele jaar meedoet om de knikkers
12 september 2018 08:59
Valverde is natuurlijk uitermate geslepen maar ik vind hem niet super indrukwekkend. Hij moest al een paar keer lossen maar kon terugkomen omdat Yates zich inhield met Quintana en Lopez in zijn wiel. Ik zie zelf eerder Quintana uithalen dan Valverde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.