Valverde moet passen in Lombardije: “Teleurgesteld? Niet na een dergelijk seizoen”
foto: Sirotti
zondag 14 oktober 2018 om 09:46

Valverde moet passen in Lombardije: “Teleurgesteld? Niet na een dergelijk seizoen”

Alejandro Valverde had gehoopt om in de voetsporen te treden van Paolo Bettini: als wereldkampioen de Ronde van Lombardije winnen. De Spanjaard moest echter genoegen nemen met een elfde plaats. “Ik voelde vandaag de vermoeidheid na een zwaar seizoen”, zo laat hij weten op de website van zijn werkgever Movistar.

Valverde maakte afgelopen woensdag nog indruk in Milaan-Turijn, door na een aanvallende koers als derde te finishen. De 38-jarige Murciaan kwam er zaterdag echter niet aan te pas. Hij moest al lossen op de Muur van Sormano, toen de latere winnaar Thibaut Pinot én Vincenzo Nibali versnelden.

“Ik voelde me niet eens slecht. Ik kon de hele dag in de buurt van de topfavorieten blijven. Je moet echter eerlijk zijn: er reden vandaag enkele wereldtoppers mee die waarschijnlijk in een betere vorm steken”, zo doet Valverde zijn verhaal.

“Teleurgesteld omdat ik niet kon winnen? Absoluut niet. Zeker niet als je naar mijn seizoen kijkt”, aldus de renner van Movistar. “Ik zou pas teleurgesteld zijn bij een opgave. Ik kan alleen maar tevreden zijn over 2018.”

Wereldkampioen sluit seizoen af met veertien zeges 
Valverde wist dit seizoen maar liefst veertien overwinningen te boeken. Naast zijn wereldtitel won hij ook verschillende rittenkoersen. Zo was hij de beste in de Ronde van Valencia, de Abu Dhabi Tour, de Ronde van Catalonië én de Route d’Occitanie.

Daarnaast won hij twee etappes in de voorbije Vuelta a España. De Spanjaard eindigt ook op de eerste plaats van de UCI World Ranking.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 10:04
Geen winnaarsmentaliteit.
    14 oktober 2018 10:26
    Ja, zonde he, zoveel talent, komt er zo niet uit.
    14 oktober 2018 10:55
    Huh? Maar Valverde heeft toch best veel gewonnen in zijn carrière?
    14 oktober 2018 12:04
    @KimjungPoels Emigreren naar Europa, dan begrijp je het.
    14 oktober 2018 14:26
    Oh joh was dit sarcastisch, dat meen je toch niet!?
    14 oktober 2018 15:28
    @KimjungPoels

    Je verwart sarcasme met ironie. Maar ja..
14 oktober 2018 10:31
Al op de sormano. Al is ren beetje overdreven als er maar 4 over blijven, waarvan twee er op de helling daarna meteen doorzakken
14 oktober 2018 14:10
Dan moet hij de komende jaren maar een poging doen om hier te winnen zeker.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.