Valverde mogelijk in Lombardije voor het eerst in regenboogtrui
foto: Sirotti
zondag 30 september 2018 om 18:17

Valverde mogelijk in Lombardije voor het eerst in regenboogtrui

Alejandro Valverde zal waarschijnlijk in de Ronde van Lombardije voor het eerst zijn regenboogtrui tonen. De Spanjaard van Movistar maakte dat bekend op de persconferentie.

De Ronde van Lombardije wordt op zaterdag 13 oktober verreden. Tot die tijd neemt Valverde rust, nadat hij dit seizoen vanaf januari al gepiekt had richting de voorjaarsklassiekers, de Tour de France (veertiende) en de Vuelta a Espana (vijfde).

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 18:22
Dan kan hij mooi een keertje in zijn regenboog trui rijden om vervolgens met pensioen te gaan zodat er nog een veroordeeld dopeur uit het peleton zal verdwijnen. Stapje voor stapje laat het wielrennen die verotte generaties achter zich. Tegenwoordig maken we ons (overgins terecht) boos wanneer een wielrenner een aantal pufjes teveel van een of ander voorgeschreven medicijn neemt.
    30 september 2018 18:43
    Zielig
    30 september 2018 18:46
    Een verotte generatie Verot ??
    30 september 2018 18:56
    Wat is het probleem? Ja, hij is gepakt en heeft zijn straf uitgezeten. Hij wordt nog steeds streng gecontroleerd nu dus de kans dat ie nu nog gebruikt is praktisch nul. Of verdienen wielrenners geen tweede kans? Lijkt me nogal cru.
    30 september 2018 19:18
    Naief + vooringenomen.
    30 september 2018 19:22
    @Merlinappa
    Zolang iemand niet betekent en enige vorm van berouw toont verdient hij geen tweede kans.
    30 september 2018 20:05
    Mag iemand die ooit veroordeeld is geen tweede kans krijgen? Er zijn er nogal wat die dit serieus menen, afgaande op de reacties hier.
    30 september 2018 21:11
    edit wf: niet doen
    1 oktober 2018 07:17
    Ghostwriter, wat een zielig persoontje ben je toch. Was je kinderdroom ooit prof te worden, maar omdat ja als enig niet hebt kunnen dopen (uit ethische overwegingen natuurlijk) lukte het niet eens een sprintje in de club race te winnen.
    1 oktober 2018 11:17
    Hamilton: "Say you took EPO for a year, 10 years later, you’re still strong because of that one year. You were able to train harder, longer, all of that and you have a bigger base, if you really break it down and want to be ethical about it. It’s impossible to say or to prove because we really don’t know the whole truth. For the ones that are still holding on, it does feel good to be honest and truthful. People appreciate the truth, and they appreciate honesty."

    "Ghostwriter, wat een zielig persoontje ben je toch. Was je kinderdroom ooit prof te worden, maar omdat ja als enig niet hebt kunnen dopen (uit ethische overwegingen natuurlijk) lukte het niet eens een sprintje in de club race te winnen."

    Nee, ik kan me bijna geen erger leven bedenken (hyperbolic) dan het leven van een profsporter. Ik heb enorm veel respect voor mensen die hun lichaam zo ver kunnen uitpersen maar voor mijn persoonlijk ongelofelijk saai zijn om mijn hele leven in het teken van een sport te stellen (laat mij maar lekker mijn leven met mijn neus in de boeken doorbrengen, daar wordt ik veel gelukkiger van). Ik heb alleen geen enkel respect voor mensen die daarbij valsspelen en daardoor meedoen aan een cultuur die niet alleen onetisch en immoreel is maar ook nog eens crimineel.

    Mensen vergeten vaak dat mannen als Armstrong, Valverde, Boogerd, etc. niet allen valsspelers zijn maar ook criminelen die in meerdere landen de wet hebben overtreden door het gebruik van illegale middelen en (erger nog) het versprijden en smokkelen daarvan. Bruyneel en Armstrong stonden aan het hoofd van een criminele organisatie. Waarom zou ik enige respect voor deze mensen hebben zolang ze daar niet daadwerkelijk berouw voor tonen. Of zoals bij Valverde nogsteeds volhouden dat ze onschuldig zijn terwijl hun DNA in bloedzakken bij een dopingdoctor (die onder de naam van zijn hond waren opgeslagen) is gevonden. Genieten jullie maar lekker van Valverde. Ik niet, mensen als hij zijn een gezwel in een sport waar ik enorm van houd.

    Als je doping gebruikt geld "once a cheater, always a cheater" want zoals Hamilton zei: "Say you took EPO for a year, 10 years later, you’re still strong because of that one year. You were able to train harder, longer, all of that and you have a bigger base, if you really break it down and want to be ethical about it."

    Valverde zou moeten luisteren naar de woorden van Hamilton: "For the ones that are still holding on, it does feel good to be honest and truthful. People appreciate the truth, and they appreciate honesty."
30 september 2018 18:38
Mooi dat ie rijdt. Hopelijk dit andere hiaat op zijn palmares eens pakken
30 september 2018 18:48
Valverde, Nibali, Gilbert: prachtige generatie coureurs van wie we ten volle kunnen genieten op 13 oktober. Kijk er naar uit!
30 september 2018 19:03
Wat een gedrocht.
30 september 2018 19:19
Profwielrenners, ex-profs,ploegleiders ,buitenlandse
journalisten en echte wielerkenners zijn vol van de prestatie en prestaties van
Valverde.
Alleen enkele z.g.n. wielerkenners en de azijnpisser Zonneveld moeten hem afkraken
zonder ook maar de geringste kennis van zaken te hebben.
Duizend maal BAH voor dit soort commentaar.
    30 september 2018 19:30
    Zonneveld kraakt 'm niet af hoor, hij maakt (mijns inziens) leuke grapjes over dat ie over 50 jaar nog koersen wint etc. Humor om te lachen, zo zuur is die Zonneveld niet hoor.
    30 september 2018 21:14
    Zonneveld staat als eerste klaar om zijn reet te likken wanneer de publieke opinie daar om vraagt. Dat figuur schrijft semi-geinig gewoon richting de waan van de dag en dat kan je hem niet al te kwalijk nemen.
    30 september 2018 21:48
    Ik vind Zonneveld ook niet echt een kenner. Hij voorspelde bijvoorbeeld dat Valverde de Tour ging winnen. Valverde kan bijna alles, maar dat nou net niet
    30 september 2018 22:04
    Zonneveld is een opportunistische lapzwans. Die verdient immers zijn geld met een beetje een uitgesproken mening hebben.
    1 oktober 2018 00:14
    Wuyts zei gisteren dat hij in een verziekte periode instapte (2002), klant was bij Fuentes en na zijn schorsing op talent in een minder 'zieke' periode nog makkelijker kon winnen. Beetje kort door de bocht, maar kon mij er wel in vinden.
    1 oktober 2018 06:55
    Zonneveld is wel een van de weinige journalisten die openlijk kritisch is over bijvoorbeeld de salbutamolzaak. Maargoed, voordat Armstrong was gepakt mocht ook niemand Walsh. ;)
    1 oktober 2018 08:07
    Of Paul Kimmage.
    1 oktober 2018 11:20
    @Merlinappa
    Mensen steken liever hun kop in het zand en vergeten graag dat Valverde nog steeds de zaak aan het bedriegen is en nooit berouw heeft getoond voor het feit dat hij zich als crimineel (hij heeft verschillende wetten overtreden) heeft gedragen.
30 september 2018 19:56
Het zou leuk zijn als hij in de regenboogtrui wint. Alleen al om de azijnzeikerds op wf te narren.
    1 oktober 2018 11:22
    Ja het zou leuk zijn als een dopeur wint. Dat maakt de sport leuker. Valverde heeft nog steeds baat bij zijn verleden als dopeur. Al zijn overwinningen na de eerste keer dat hij doping heeft gebruikt zijn dus tainted. Hamilton: "Say you took EPO for a year, 10 years later, you’re still strong because of that one year. You were able to train harder, longer, all of that and you have a bigger base, if you really break it down and want to be ethical about it."
30 september 2018 20:09
Misschien de eerste reactie na de koers van Mollema terug luisteren.....vol lof over Valverde!
30 september 2018 20:41
Lombardije is nu eigenlijk de enige grote koers die hij nog moet winnen. Als hij hem dit jaar al niet wint zou ik als ik hem was me volgend jaar grotendeels daar op toe leggen.
    1 oktober 2018 09:22
    Euh, RVV ? Parijs-Roubaix ? M-SR ? Strade Bianchi ? AGR ? Tour ? Giro ? Er zijn nog wel een paar andere hiaten in zijn palmares, lijkt me :P
30 september 2018 21:19
Jongens wisten jullie dat Lance vanaf zijn belofte periode gebruikte en nog nooit gepakt is ook andere wielrenners deden dit.

Sport is doping. (Dikke punt)

Wielenrennen is de meest gecontroleerde sport, maar nog komen de instanties altijd te laat.

Wat doet Tolhoek bij een Johnny Hoogeland? Hoogte stage?
Was Johnny niet goed bevriend met Ricco
    1 oktober 2018 11:47
    Insinueren dat Tolhoek doping gebruikt omdat hij bij z'n mede Zeeuw Hogerland verblijft is ongeveer het zelfde als zeggen dat Michael Boogerd de hele Roompot ploeg verplicht om bloedzakken te nemen ( wat overigens niet uit de prestaties blijkt;)..
30 september 2018 22:12
Na dit wk is het wel lekker het wielrennen een paar maanden los te laten tot ergens eind feb, begin mrt. Ik heb het ook wel even gehad met al dat gefiets op tv. Tijd voor warme chocomelk en de wintersporten. Wat doen de schaatsers? Ook WF kan weer een paar maanden in het vet. Lombardijen dat hoeft voor mij niet meer.

Valverde, die zeker niet mijn favoriet renner is, zie ik in zijn regenboogtrui waarschijnlijk pas rijden als het allang weer voorjaar is. Dan maar een paar maanden om eraan te wennen en gelukkig alweer snel een nieuw wk.

Tot het volgende seizoen.....
    1 oktober 2018 06:56
    Oke doei he!
    1 oktober 2018 09:19
    hahahaha, ik kijk al uit naar de start van het nieuwe seizoen in januari 2019 met het Australische kampioenschap en de Tour Down Under ! Gelukkig maar anderhalve maand zonder wielrennen dus... Oef, lukt nog net XD
1 oktober 2018 11:43
Quote:
Alleen Tom Dumoulin toonde zich tegenover het AD niet heel blij met Valverde als winnaar. Niet zozeer omdat hij in de eindsprint zijn meerdere moest erkennen in de Spanjaard, maar wel omdat aan de nieuwe wereldkampioen het etiket van dopingzondaar kleeft.

Vanwege betrokkenheid bij Operación Puerto, het dopingschandaal rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes, werd Valverde in 2010 voor twee jaar geschorst. Zonder die geschiedenis op te rakelen, liet Dumoulin de nodige scepsis in zijn stem doorklinken. "Ik ben kritisch, maar heb geen zin in zure krantenkoppen na een mooi WK."

https://nos.nl/artikel/2252845-wereldtitel-is-valverde-gegund-mooiste-winnaar-die-je-kan-bedenken.html

Mooi en veelzeggend commentaar van Dumoulin.
    1 oktober 2018 11:49
    Top commentaar van Tom, dit pleit of A. Enorm voor hem of hij is net zo gek en schijnheilig als de rest.
    1 oktober 2018 12:37
    "Voor de 24-jarige Antwan Tolhoek, nog een relatief groentje in het peloton, is Valverde een icoon. "De sterkste heeft gewonnen. Hij is een renner waar je tegenop kijkt. Een ware wereldkampioen."

    Dat is nou precies waarom het mooi is dat een gezwel als Valverde snel uit het peleton verdwijnd. Het is natuurlijk slecht als een talent als Tolhoek (toch al niet de slimste als het gaat om pilletjes aannemen van een Spanjaard) opkijkt naar een dopeur als Valverde. Ik ben geen fan van het type wielrenner wat Dumoulin is maar wel een fan van de persoon die hij is. Hij gaat geklukkig niet mee met het surrealistische opgehemel van een dopeur.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.