Valverde na nieuwe tweede plek: “Ik had de benen om te winnen”

zaterdag 12 oktober 2019 om 18:54
Valverde na nieuwe tweede plek: “Ik had de benen om te winnen”

foto: Cor Vos

De tijd begint te dringen voor Alejandro Valverde, wil de Spanjaard nog een keer de Ronde van Lombardije winnen. De kopman van Movistar finishte vandaag als tweede, andermaal tweede, op zestien seconden van Bauke Mollema. “Ik ben tevreden met mijn tweede plek, maar het wringt toch een beetje. Ik had namelijk de benen om te winnen”, zo valt te lezen op de ploegsite.

Valverde was de eerste renner die aanviel op de steile Civiglio, maar het was Mollema die niet veel later een gaatje wist te slaan. De Nederlander van Trek-Segafredo begon met twintig seconden voorsprong aan de afdaling, wist vervolgens alleen maar verder uit te lopen en kwam ook als eerste aan in finishplaats Como.

Zestien seconden na de triomfantelijke binnenkomst van Mollema spurtte Valverde naar de tweede plaats, voor Tourwinnaar Egan Bernal en Jakob Fuglsang. Voor de 39-jarige Spanjaard is het zijn derde podiumplek in de Ronde van Lombardije, nadat hij ook al tweede werd in 2013 en 2014. “In de finale keken we vooral naar elkaar.”

“Bauke is de verdiende winnaar”
“Dat is in het voordeel van een solist. Het is dan makkelijker om uit te lopen en uit de greep te blijven. Bauke heeft van het moment gebruikgemaakt om aan te vallen. Hij wist zijn energie vervolgens goed te gebruiken. Ik neem mijn hoed af voor Bauke, hij is de verdiende winnaar. Soms win je, soms verlies je. Dat is nu eenmaal de wielersport.”

Valverde zal nu weer één jaar moeten wachten om een gooi te doen naar zijn eerste zege in de herfstklassieker. “Ik word volgend jaar veertig. Het zal lastig worden, maar ik doe nog altijd mee. Ik reed zelfs beter dan de voorgaande jaren, dus wellicht kan ik nog een keer verrassen”, blijft de Spaanse kampioen optimistisch.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.