Valverde na tweede ritwinst: “Sagan hier verslaan geeft me veel vertrouwen”
foto: Sirotti
zaterdag 1 september 2018 om 18:10

Valverde na tweede ritwinst: “Sagan hier verslaan geeft me veel vertrouwen”

Alejandro Valverde boekte in de achtste etappe van de Vuelta alweer zijn tweede ritzege. El Imbatido weet dat hij sterk is als de weg oploopt in de laatste kilometer, maar was toch enigzins verrast door zijn zege. In het flashinterview na afloop vertelt hij:  “Het doel vandaag was om geen tijd te verspelen en om daarna wel te kijken hoe ver ik zou komen. Dat ik Sagan in een finale als deze weet te verslaan, geeft me veel vertrouwen.

“Het team heeft me op de juist plaats afgezet. De laatste 500 meter liepen omhoog en dat past mij. Ik pakte Sagans wiel en wilde er rechts voorbijgaan, maar was bang om ingesloten te raken, terwijl Nizzolo er links overheen kwam. Ik heb heel even getwijfeld, maar uiteindelijk heb ik toch nog een gaatje gevonden”, aldus Valverde

Zonder druk kijkt de 38-jarige coureur vooruit naar de volgende dagen: “Ik voel me goed en wil het meeste uit mijn conditie halen, dag na dag. Morgen zullen we zien wat er gebeurt met Nairo (Quintana) en ik. Ik voel me in ieder geval goed en voel geen druk”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 september 2018 18:38
Beetje jammer dat zijn mooiste uitspraak dit stukje niet heeft gehaald.
1 september 2018 19:11
Welke uitspraak Handige?
    1 september 2018 20:09
    Het ging over zijn leeftijd en toen zei hij iets in de trand van qua jaren ben ik wel oud maar mentaal nog niet.
    Kan nergens de uitspraak vinden maar hij deed hem in het flash interview.
1 september 2018 19:38
Hmm, blijft iemand met een niet onomstreden verleden.
1 september 2018 19:51
Tja, het blijft wielrennen.
2 september 2018 09:27
Dus Valverde gaat wel voor het klassement, als dat zijn doel was? Ik dacht dat hij hier was voor etappezeges en WK voorbereiding.
2 september 2018 10:04
Hij zegt niks over hoeveel moraal- en vertrouwen het geeft en hoeveel hij zijn kansen op eindwinst ziet groeien nu hij Van Poppel er ook opgelegd heeft...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.