Valverde: “Nairo had niet de benen, maar dat wisten wij niet”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2019 om 20:24

Valverde: “Nairo had niet de benen, maar dat wisten wij niet”

Alejandro Valverde was verrast dat ploegmaat Nairo Quintana kraakte op de beklimming van de Tourmalet in de veertiende Touretappe. Terwijl de Colombiaan juist wegviel uit de top-10 van het klassement, klom de Spanjaard naar de negende plaats. Daarmee is hij de beste Movistar-renner.

“Ik denk dat we een goede etappe hebben gereden. We hebben de verantwoordelijkheid gepakt in het peloton al ver voor de finish en probeerden ons ding te doen”, reageerde Valverde in een perscommuniqué van zijn ploeg. “Nairo was niet op zijn best, maar dat wisten wij niet. Hij had dat ons ook niet verteld, dus we moeten hem eens vragen waarom niet. Aan het einde kwam ik kracht tekort, waarna ik mijn eigen tempo ging rijden om niet te breken.”

Uiteindelijk kwam Valverde als twaalfde over de streep, op 58 seconden van ritwinnaar Thibaut Pinot. Wordt hij nu de nieuwe kopman voor het restant van de Tour? “Ik denk dat het wel duidelijk is dat er wat moet veranderen toch? Tot slot, als we kijken naar de klassementsrenners springt niemand er echt bovenuit. Alaphilippe zag af net als alle anderen, iedereen reed op de limiet. Pinot oogt eigenlijk het beste.”

‘Mijn lichaam werkte niet mee’
“Het was duidelijk geen goede dag”, reageerde Quintana. “De valpartij van woensdag heeft daarin een rol gespeeld. We moeten blijven pushen voor Mikel en Alejandro, we moeten hen steunen. Zij staan nu voor mij in het klassement. Ik hoopte op een goede dag, maar mijn lichaam werkte niet mee. Mikel reed een goede koers en ik vond dat ik het niet van mijn ploegmaats kon vragen om op mij te wachten. We gaan zien hoe mijn lichaam reageert bij volgende inspanningen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.