Valverde op jacht naar zesde overwinning in de Waalse Pijl
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 14:18

Valverde op jacht naar zesde overwinning in de Waalse Pijl

Alejandro Valverde is met vijf overwinningen al recordhouder in de Waalse Pijl, maar de Spanjaard hoopt woensdag op een zesde zege in de semiklassieker. Valverde krijgt steun van onder meer Carlos Betancur en Winner Anacona. Zien we een nieuwe demonstratie van de wereldkampioen op de Muur van Hoei?

Valverde won zijn eerste Waalse Pijl al in 2006, toen hij na een sprint op de Muur van Hoei afrekende met zijn landgenoot Samuel Sánchez en Nederlander Karsten Kroon. Hierna zag de Murciaan jarenlang andere renners zegevieren in de semiklassieker, waaronder Philippe Gilbert en Daniel Moreno.

Acht jaar na zijn eerste overwinning volgde een nieuwe zege. Het bleek het begin van een heerschappij, want ook in 2015, 2016 en 2017 deed El Imbatido zijn naam eer aan in de Waalse Pijl. Vorig jaar kwam er echter een einde aan de zegereeks van Valverde, aangezien Julian Alaphilippe wist te zegevieren.

Renners in steun 
Was het slechts een eenmalige uitglijder? We zullen het aankomende woensdag weten. Met Betancur, Anacona, Andrey Amador, Carlos Verona, Imanol Erviti en Jaime Castrillo kan hij rekenen op een sterke ploeg. Het is voor Valverde overigens te hopen dat hij een betere dag heeft dan in de Amstel Gold Race.

Alejandro Valverde boekt zijn zoveelste zege op de Muur van Hoei – foto: Cor Vos

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-cr Andrey Amador
flag-co Winner Anacona
flag-co Carlos Betancur
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Imanol Erviti
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.