Valverde: “Opa heeft het laatste woord nog niet gesproken”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 september 2019 om 19:53

Valverde: “Opa heeft het laatste woord nog niet gesproken”

Alejandro Valverde is nog niet klaar in deze Vuelta a España. Dat kondigt de wereldkampioen aan na afloop van de vijftiende etappe, waarin hij op de slotklim naar Santuario del Acebo een aanval plaatste. Leider Primoz Roglic kon die demarrage volgen, maar Valverde blijft het proberen. “Hier is door opa het laatste woord nog niet over gesproken”, aldus Valverde tegen AS.

“Iedereen zat kapot, vooraan en achteraan”, blikt de Movistar-kopman terug op de slotklim. “We gingen vanaf de start de strijd aan door Marc Soler in de ontsnapping te sturen. Daarom kon hij op mij wachten aan het einde om mij te helpen. Ik wil hem en de ploeg bedanken voor al dat werk.”

Het leverde Valverde en Roglic tijdwinst op tegenover Tadej Pogacar, Miguel Ángel López (41 seconden) en Nairo Quintana (1:36 minuut). De Murciaan is daardoor de grootste bedreiger van Roglic. “Ik ben hier in eerste instantie niet gekomen om voor de eindoverwinning te vechten, maar nu ga ik ga enkel voor de eerste of de tweede plaats. Dat ga ik van dag tot dag bekijken”, aldus de 39-jarige veteraan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.