Valverde schrijft Route d’Occitanie op zijn naam, slotrit voor Roux
foto: Sirotti
zondag 17 juni 2018 om 15:41

Valverde schrijft Route d’Occitanie op zijn naam, slotrit voor Roux

De laatste etappe van de Route d’Occitanie is een prooi geworden voor Anthony Roux. Lange tijd leek het erop dat Alejandro Valverde en Luis Léon Sánchez gingen strijden om de dagwinst, maar de twee Murcianen werden in extremis nog bijgehaald. Valverde werd nog wel tweede in de daguitslag en verzekerde zich daarmee van de eindzege.

Met Valverde in de oranje leiderstrui vertrok het peloton voor een lange onderneming met het zwaartepunt halverwege: de beklimming van de Pic de Nore van eerste categorie. Hierop werd door Sky het peloton dik uitgedund. Valverde was attent, evenals zijn concurrenten Kenny Elissonde, Luís Ángel Maté, en Luis Léon Sánchez.

Valverde en Sánchez op pad
Op de top van de Pic de Nore waaide het hard met windstoten tot zestig kilometer per uur. In deze omstandigheden maakten Valverde en Sánchez zich los van de rest. AG2R La Mondiale, Cofidis en Sky moesten daarom achtervolgen, maar hadden geen antwoord op de Spaanse tandem. El Imbatido en LLS reden bijna twee minuten weg bij de jagers.

Jagend peloton maakt het spannend
In de golvende laatste kilometers gaven de Spanjaarden iets weg van hun voorsprong. Wat heet, door goed achtervolgingswerk van onder meer Groupama-FDJ werden zij vlak voor de finish in de kraag gevat. Het rijden van de Franse formatie was niet voor niets, want Anthony Roux wist in extremis de sprint te winnen en Valverde nog voor te blijven op de streep. Evaldas Siskevicius eindigde als derde in de spannende massasprint.

Door zijn tweede plaats kwam de eindwinst van Alejandro Valverde niet meer in gevaar. De Route d’Occitanie is sinds dit jaar de nieuwe naam van de Route du Sud.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2018 15:58
Dat scheelde echt weinig. Pfff.
17 juni 2018 17:49
Als Valverde iets eerder gaat, wint hij de etappe nog.
17 juni 2018 18:17
Valverde en LL Sanchez weer in de slag, halverwege de rit.
17 juni 2018 21:20
leuk de 2 vrienden en trainingsmaatjes samen op pad, Valverde en Sanchez!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.