Valverde slaat Ronde van Vlaanderen over
foto: Sirotti
zaterdag 19 maart 2016 om 19:44

Valverde slaat Ronde van Vlaanderen over

De honderdste Ronde van Vlaanderen zal van start gaan zonder Alejandro Valverde. De Spaanse kampioen van Movistar heeft besloten de kasseiklassiekers over te slaan, weet Biciciclismo.

Aanvankelijk was het plan om Valverde via Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen klaar te stomen voor de heuvelklassiekers en de Giro d’Italia. In plaats van naar de keien van België af te reizen, kiest El Imbatido voor een hoogtestage.

De Amstel Gold Race van 17 april staat ook niet op Valverdes programma, omdat hij via de Vuelta a Castilla y Leon (15-17 april) zijn vorm hoopt aan te scherpen voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Begin mei is Valverde wel te zien in Nederland; op 6 mei start hij namelijk aan de Giro d’Italia, die begint in Apeldoorn.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2016 19:50
Verstandig ivm de Giro.
19 maart 2016 19:50
Drastische aanpassing. Ik had hem wel in die Vlaamse koersen willen zijn.

Wanneer de Giro echter het hoofddoel is, dan is dit nieuwe programma veel logischer natuurlijk. Maar waar kwam het idee voor dat oorspronkelijke programma vandaan..
19 maart 2016 19:57
volgend jaar (in zijn laatste jaar?) zou ik hem wel eens wedstrijden willen zien, ben benieuwd wat hij daar kan
19 maart 2016 19:59
Hij was sowieso al kansloos voor Vlaanderen. Verstandige keuze.

Wel raar dat hij de Amstel dan weer overslaat. Toch een van die koersen die hij kan winnen, maar nog nooit gewonnen heeft. Ik denk dat hij in de Waalse Pijl en Luik tekort gaat komen tegen de mannen die daar echt een hoofddoel van maken.

Ik ben benieuwd. Hij neemt de Giro wel erg serieus. Mooi, maar winnen tegen Nibali en Landa? Wordt lastig.
19 maart 2016 20:02
Goh, …

Deze zag ik van mij-luh-ver aankomen. Giro gaat m ook echt niet worden ben ik bang, dat wordt Ardennen, tour, OS en misschien nog wat in Spanje rondrijden.
19 maart 2016 20:34
Ik begrijp de keuze om Vlaanderen en E3 over te slaan. Heel jammer, want lijkt me geweldig als hij daar aan de start komt. Maar de Amstel over slaan? Die koers ligt hem juist zo goed en hij heeft die nog niet gewonnen..

Vreemde keuze, maar Giro dus echt belangrijk voor Valverde.
19 maart 2016 20:41
Ligt de amstel hem dan wel zo goed? Als hij deze nog niet gewonnen heeft ;)
19 maart 2016 21:14
Ik denk dat hij de concurrentie zand in de ogen probeert te strooien. Ik moet ook nog zien dat hij de Giro gaat rijden. Overal waar hij start kan en wil hij winnen. Ik zie hem de tour,OS en de Vuelta rijden en daarna Lombardije. Het wk is niks voor hem.
19 maart 2016 21:31
De Tour kan hij zeker niet winnen, podium Giro is wel haalbaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.