Valverde: “Tweede plaats in Vuelta geeft aan dat ik in geweldige vorm ben”

donderdag 19 september 2019 om 10:08
Valverde: “Tweede plaats in Vuelta geeft aan dat ik in geweldige vorm ben”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde gaat volgende week zondag zijn wereldtitel verdedigen in Yorkshire. Aan de vorm van de 39-jarige Spanjaard zal het niet liggen. “Mijn tweede plaats in de Vuelta motiveert mij vooral. Het betekent dat ik in geweldige vorm ben”, aldus Valverde tegen AS.

“We hebben nu genoeg tijd sinds het einde van de Vuelta om weer op krachten te komen, rust te pakken en je mentaal voor te bereiden”, aldus de Movistar-kopman. “Het is een goed WK voor mij, maar niet zo goed als die van Innsbruck. Je moet realistisch zijn. Vorig jaar was een parcours met weinig kanshebbers, dit jaar is de strijd vrij open. Er liggen kansen, maar minder dan vorig jaar.”

Toch is Valverde andermaal de kopman van de Spaanse selectie. “Ik voel geen druk en neem het rustig in mij op. Het is duidelijk dat iedereen aan de slag moet. Het belangrijkste is niet dat ik win, maar dat Spanje wint. En als ik niet in goede vorm ben, en een aantal landgenoten zijn beter, is het geen probleem om een andere tactiek uit te spelen”, geeft Valverde toe. “Maar in eerste instantie word ik het meest ondersteund.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.