Valverde, Bol in Drenthe, Tour of Norway, Verdonschot

Valverde, Bol in Drenthe, Tour of Norway, Verdonschot
donderdag 25 januari 2018 om 20:00

In de nieuwe rubriek Kort Nieuws bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen de Movistar-selectie – met titelverdediger Alejandro Valverde – voor de Ronde van Catalonië, Jetse Bol, Laura Verdonschot en de Tour of Norway.

Veelvraat Valverde
Alejandro Valverde gaat zijn titel in de Volta Ciclista a Catalunya verdedigen, meldt Ciclo21. De ervaren 37-jarige Spanjaard krijgt een aantal sterke ploeggenoten met zich mee. Ook Nairo Quintana zal de rittenkoers betwisten, evenals Marc Soler. De WorldTour-koers staat op de kalender van 19 tot en met 25 maart.

Bol ’traint voor VAM-berg’
Jetse Bol rijdt dit seizoen in ieder geval één koers níet in het roze truitje van Manzana Postobón. Op Twitter maakt hij bekend in maart deel te nemen aan de Ronde van Drenthe. Hij staat hier aan de start namens een nationale selectie van de KNWU. De Ronde van Drenthe is deze winter gepromoveerd naar het 1.HC-niveau.

Tour of Norway finisht in Lillehammer
De Tour of Norway heeft haar rittenschema bekendgemaakt. De organisatie tekende vijf ritten uit in de regio van Lillehammer, bekend uit de schaatswereld. Op papier lijken vooral de tweede etappe naar Asker, als de slotrit naar Lillehammer voor een schifting in het klassement te moeten zorgen.

Verdonschot twee jaar langer bij Marlux-Bingoal
Laura Verdonschot heeft haar contract bij Marlux-Bingoal met twee veldritwinters verlengd. Ze blijft nu tot eind 2021 bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen. “Mijn geloof in Laura is groot. Zij is de coming woman in het veldrijden. We denken aan onze toekomst, en daar past Laura perfect in”, aldus de teammanager. “Voor geen geld ter wereld wil ik hier weg”, is de 21-jarige Belgische zelf ook duidelijk.

Dit artikel delen:

8 Reacties

nickdt 25 januari 2018 om 20:02

edit wf: bedankt, aangepast

0
PaulSchoonakker 25 januari 2018 om 20:34

Leuk, zo’n Kort Nieuws item! Anders krijg je inderdaad wel erg veel afzonderlijke berichten op een dag met allemaal “mwah” nieuwswaarde voor een heel item.

0
Mathieu Moller 25 januari 2018 om 21:04

Wie zouden er verder in de nationale selectie voor Drenthe zitten? Lindeman?

0
west 25 januari 2018 om 21:10

OT:
Mag Jetse Bol en de rest van de nationale selectie van Nederland in Drenthe met schijfremmen rijden? Aangezien zij geen officieel uci-geregistreerd team zijn?

0
klootje kriekeljon 25 januari 2018 om 22:25

PaulSchoonakker +1

0
ThijsB 25 januari 2018 om 22:44

Al een paar keer een kort nieuws rubriek als tip ingediend. Leuk dat jullie dit hebben gerealiseerd, en het is inderdaad fijn om de wat kleinere nieuwtjes bij elkaar te hebben!

Goed bezig WF!

0
Wheely 26 januari 2018 om 00:11

Valverde! Das lang geleden.

0
Retro Lex 26 januari 2018 om 02:47

@ Youri
Misschien in de kop het woordje “kort nieuws” ( ook makkeljker terug zoeken )
Dat maakt duidelijker voor nu en toekomst. En scheelt lange onbegrijpelijke titels.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone