Valverde verliest tijd: “Zelfs Roglic had een moment van zwakte”

maandag 9 september 2019 om 18:10
Valverde verliest tijd: “Zelfs Roglic had een moment van zwakte”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde verloor vandaag 23 seconden op zijn concurrenten in de top van het klassement. De wereldkampioen had geen antwoord op een dubbele versnelling van Miguel Ángel López, Tadej Pogacar en later ook Primoz Roglic. “Het was nog best goed, ondanks alles”, reageert Valverde. “Het was niet mijn slechtste dag, noch mijn beste.”

“Gisteren pakte ik veertig seconden en vandaag verlies ik 23 seconden”, relativeert de Movistar-kopman het tijdverlies. Wel bedankt Valverde het werk van Marc Soler, die in de slotkilometers nog belangrijk werk verrichtte. “Hij heeft fenomenaal hulp geboden. In eerste instantie kon ik mee met de groep, na de aanval van López en Pogacar. Maar uiteindelijk kon ik niet volgen.”

Valverde behoudt zijn tweede plek in het klassement, op bijna drie minuten van Primoz Roglic. De Spanjaard zag wel dat de leider moeilijkheden kende. “Zelfs hij had vandaag een moment van zwakte, maar hij is net als ik op eigen tempo verder gegaan. Hij kon nog aansluiten. Op dat moment was het belangrijk dat ik Marc Soler daar bij mij had. Hij heeft me tot het einde geholpen”, aldus Valverde. “De rustdag komt voor iedereen goed van pas. Of er nog kansen zijn om de Vuelta te winnen? Er is nog terrein te winnen, te verliezen en nog veel meer…”

In het klassement staat Valverde, met nog vijf etappes te gaan, 2:48 achter Roglic.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.