Valverde voert Movistar aan in de Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 15:06

Valverde voert Movistar aan in de Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen kan komende zondag rekenen op de aanwezigheid van de wereldkampioen. Alejandro Valverde is de kopman van het Spaanse Movistar, dat verder rekent op sterke renners als Jürgen Roelandts en Jasha Sütterlin.

Valverde reed afgelopen woensdag nog Dwars door Vlaanderen. De 38-jarige renner finishte als 31e in Waregem. De Spanjaard zal zondag zijn debuut maken in de Ronde van Vlaanderen. “We gaan ervan uit dat hij zondag goed is, al is hij niet in topvorm”, zo liet Movistar-ploegleider Vicente García Acosta eerder weten.

Valverde zal in de finale waarschijnlijk kunnen rekenen op meerdere helpers. Zo is er de 33-jarige Roelandts, die zes jaar geleden nog derde werd in Vlaanderens Mooiste. Verder maakte Sütterlin een goede indruk in de E3 BinckBank Classic, terwijl de Portugees Nelson Oliveira sterk reed in Dwars door Vlaanderen.

Imanol Erviti 
Verder kent Imanol Erviti het klappen van de zweep. De 35-jarige renner eindigde in 2016 nog als zevende. De selectie wordt aangevuld met Jaime Castrillo en Lluís Mas. “Ik ben benieuwd hoe Valverde zal presteren in Vlaanderen. Ik denk dat hij het goed gaat doen. Ik zal proberen om hem enkele tips te geven”, aldus Roelandts.

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Imanol Erviti
flag-be Jürgen Roelandts
flag-es Lluís Mas
flag-pt Nelson Oliveira
flag-de Jasha Sütterlin
flag-es Alejandro Valverde

Overige selecties flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Lotto Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-be Corendon-Circus
flag-au Mitchelton-Scott

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.