Valverde volgt de toppers in “spectaculaire” Milaan-San Remo
Alejandro Valverde in het midden van het peloton - foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 09:37

Valverde volgt de toppers in “spectaculaire” Milaan-San Remo

Alejandro Valverde besloot in extremis om tóch Milaan-San Remo te rijden. De wereldkampioen liet zaterdag zien waarom: de Spanjaard finishte als zevende op de Via Roma. “Ik ben daar heel erg blij mee”, zo verklaarde hij na afloop. “Ik heb namelijk drie weken niet gekoerst.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Valverde wist op de Poggio te reageren op aanvallen van Julian Alaphilippe en Peter Sagan. Hierdoor maakte hij onderdeel uit van een omvangrijke kopgroep, die om de zege mocht strijden. De kopman van Movistar kwam echter pure snelheid tekort, waardoor hij genoegen moest nemen met een ereplaats.

Toch klonk de wereldkampioen opgewekt, toen hem werd gevraagd naar een reactie. “Het was echt een spectaculaire Milaan-San Remo. Er werd aan een hoog tempo gekoerst. Het ging in de finale echt volle bak, waardoor het ook eenvoudiger was om een selectie te creëren.”

Op naar Catalonië 
Valverde heeft amper tijd om te herstellen, aangezien hij maandag alweer begint aan de Ronde van Catalonië. De Murciaan hoopt er zijn titel te verdedigen. “Het is een belangrijke wedstrijd met het oog op de volgende klassiekers”, doelt Valverde op de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Catalonië met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.