Valverde: “We hebben Roglic wel eens zien falen”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 16:17

Valverde: “We hebben Roglic wel eens zien falen”

Alejandro Valverde staat na ruim twee weken Vuelta a España op een tweede plaats in het klassement, op respectabele afstand van leider Primož Roglič. Toch houdt de wereldkampioen de moed erin. “Er kan nog zoveel gebeuren. Roglič kan nog altijd een slechte dag hebben, maar wij kunnen ook tijd verliezen”, aldus Valverde.

Valverde maakte zondag nog indruk op de flanken van de Santuario El Acebo, maar op de Alto de La Cubilla kon hij het tempo van zijn belangrijkste rivalen niet volgen. “Buiten Roglič heeft iedereen weleens tijd verloren bergop. We zijn erg aan elkaar gewaagd. Er kan nog ontzettend veel gebeuren in deze Vuelta.”

“Ook de leider kan een slechte dag hebben, maar we zijn ook realistisch”, zo vertelt Valverde. “Roglič is heel erg sterk, maar we hebben hem ook wel eens zien falen. Bovendien had hij het gisteren moeilijk bij de tweede versnelling van Miguel Ángel López. We moeten het gewoon blijven proberen”, klinkt de Spanjaard opgewekt.

“Ik ben niet bang voor een slechte dag”
Valverde krijgt nog twee kansen om het klassement op zijn kop te zetten. Donderdag koersen de renners over vier bergen naar Becerril de la Sierra, terwijl zaterdag nog een zware bergetappe op het programma staat naar Plataforma de Gredos. “De bergen zijn dan wel niet lang, het zal ontzettend zwaar worden.”

“Je hebt geen zware cols nodig om verschil te maken. Je hebt namelijk ook te maken met externe factoren zoals de wind. Ik ben niet bang voor vermoeidheid of een slechte dag. Wat vorig jaar is gebeurd (Valverde verloor toen zijn podiumplaats na twee mindere dagen in Andorra, red.), hoeft dit jaar niet te gebeuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.