Valverde wint in UAE Tour voor het eerst in regenboogtrui
foto: LaPresse
dinsdag 26 februari 2019 om 14:03

Valverde wint in UAE Tour voor het eerst in regenboogtrui

Alejandro Valverde heeft de derde etappe van de UAE Tour gewonnen. De wereldkampioen won net als vorig jaar de rit naar Jebel Hafeet, door in een sprint af te rekenen met Primož Roglič en David Gaudu. Roglič behield de leiderstrui.

Start etappe 3 UAE Tour 2019. foto: LaPresse / Ferrari – Paolone

Opnieuw kozen de renners van Novo Nordisk en Gazprom-RusVelo het hazenpad. De kopgroep van de dag bestond net als gisteren volledig uit renners van de twee ploegen met een wildcard. Ditmaal waren het Fabio Calabria en Charles Planet namens de Amerikanen en Igor Boev en Stepan Kurianov namens de Russen. Drie van de vier bevonden zich bovendien in de kopgroep van de tweede etappe, alleen Calabria zat er toen niet bij.

In de finale, als de kopgroep al lang is gegrepen, wachtte de klim naar Jebel Hafeet. Terwijl steeds meer renners het achterin lastig kregen, versnelden Patrick Bevin (CCC) en Diego Ulissi (UAE Emirates) op de 10,8 kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent.. Sunweb-renner Robert Power reed naar de twee toe, maar de drie hielden niet lang voorsprong.

Primoz Roglic valt aan op de slotklim – foto: Cor Vos

De Plus schittert als meesterknecht 
Louis Meintjes, Richie Porte en Vincenzo Nibali moesten al vroeg afhaken in de strijd om het algemeen klassement. Toen het beulswerk van Laurens De Plus voor Primoz Roglic er op zat, demarreerde de Sloveen. Daniel Martin en David Gaudu waren de enigen die in eerste instantie konden volgen. Emanuel Buchman sloot later ook aan. Op het steilste stuk toonden Gaudu en Roglic zich als de besten.

Valverde de snelste  
Vanuit de achtergrond kwam Alejandro Valverde terug. De winnaar van dezelfde rit in 2018 reed 2,5 km voor de streep in rap tempo naar de kop van de wedstrijd. In de eindsprint toonde Valverde zich de snelste. Achter Valverde en Roglic reed Gaudu naar de derde plaats. Roglic blijft het klassement aanvoeren, met veertien seconden voorsprong op de Spaanse wereldkampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.