Valverde ziet Froome als Tourfavoriet

Door , zondag 1 juli 2018 om 10:39
Valverde ziet Froome als Tourfavoriet

foto: Sirotti

Alejandro Valverde staat komende week voor de elfde keer aan de start van de Tour de France. De ervaren klimmer wijst Chris Froome aan als topfavoriet, ondanks zijn deelname aan de voorbije Giro d’Italia. Hij verwacht tevens dat Tom Dumoulin zijn mannetje zal staan.

Tijdens een recente persconferentie van zijn ploeg liet de Spaanse klassementsrenner zijn licht schijnen over de aankomende Tour. “Natuurlijk is Froome de topfavoriet. Hij heeft de Giro gewonnen en natuurlijk een hoop energie verbruikt, maar hij heeft enorm veel kwaliteiten. Hij is ervaren genoeg om twee grote rondes in vorm te blijven, zoals hij vorig jaar liet zien. Dan zijn er enkele coureurs -Roglič, Porte, Dumoulin, Nibali, Bardet, Urán – die in de buurt van hem komen, die we onder controle moeten houden”, vertelt hij.

Desalniettemin verwacht de veelwinnaar een minder voorspelbaar koersverloop dan voorgaande jaren. “Ik denk dat de wedstrijd deze keer meer open zal zijn, want Froome was niet zo dominant in de Giro als in andere koersen. Je kon wat zwaktes bij hem zien en pas in het laatste weekend wist hij alles recht te zetten.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

vevie 1 juli 2018 om 10:46

DUHH!! Omdat Froome ook gewoon dé topfavoriet is. Wie denkt van niet die vergeet, zoals Bala hier al aangeeft, dat Froome meermaals heeft bewezen twee goede rondes achter elkaar te kunnen rijden. Zonder pech, valpartij of gekke fransoos pakt Froome titel nummer 5. Je zou toch denken dat de andere teams gewoon een keer samenspannen en Froome hoe dan ook, zelfs in plaspauzes, tijdens fietswissels, onder druk zetten. Niet sportief, maar volgens de geluiden die uit het peloton zelf komen (wat je dan leest op de wielersites, tenminste) is dat genoeg renners Froome’s aanwezigheid niet waarderen nu met die Salbutamol zaak. Gezamenlijk een couple plegen is dan misschien wel dé manier om dit sentiment te onderstrepen.

Dumoulist 1 juli 2018 om 10:52

Voor mij niet. Bardet en Uran pakten vorig jaar al de meeste tijd bergop en dat zal dit jaar alleen maar weer worden t.o.v. Froome. Ik verwacht Porte aangezien hij en zijn team ook nog kunnen tijdrijden.

vevie 1 juli 2018 om 11:04

@dumoulist: ik snap dat je dat zegt. Maar je vergeet wel dat Froome zich vorig jaar richtte op twee grote rondes (net als dit jaar) en dus zijn vorm anders had ingedeeld. Ik gun het die gasten die jij noemt zeker, maar het zeg toch veel dat ze geen grote verschillen konden creeeren terwijl zijn alleen gefocust waren op de Tour. Tja. Het is elk jaar meer de hoop van mensen om een ander te zien winnen inplaats van Froome, wat geheel logisch is. Wat mij betreft mogen er ook nieuwe winnaars opstaan. Feit is echter dat froome de afgelopen jaren er ver bovenuit steekt. Dat zal, mits de andere ploegen lekker samenspannen, dit jaar niet anders zijn.

Lalsacien 1 juli 2018 om 11:05

Alleen als Bardet weer handig van de koerssituatie gebruik kan maken maakt hij een kans.

52voor11achter 1 juli 2018 om 11:05

@vevie
Je vergeet een paar belangrijke zaken:
1. De Giro/Tour combinatie is de laatste jaren nooit een goede combinatie gebleken
2. Froome heeft schik voor de kasseien (zie vorige keer)
3. Er zijn genoeg kanshebbers en dus aanvallers

vevie 1 juli 2018 om 11:11

@52voor: je hebt helemaal gelijk. Er zit echter wel een extra week rust tussen Giro en Tour dit jaar en Froome heeft toch meermaals bewezen dat hij twee grote rondes op rij aankan? 2012 (2e Tour, 4e Vuelta), 2016 (1e Tour, 2e Vuelta) en 2017 (1e Tour, 1e Vuelta). Daarbij ging Froome in 2015 redelijk makkelijk over de kasseien en viel hij in 2014 uit voordat ze begonnen, dus schrik voor de kasseien gaat niet op. Er zijn ook genoeg kanshebbers, maar die zijn er elk jaar. Daarom hoop ik dat ze gezamenlijk samenspannen en iets smerigs uithalen. Anders gaat het em niet worden. Zeker niet met een TTT en TT op de laatste zaterdag.

leegloper 1 juli 2018 om 11:19

In navolging van Unzue en Quintana noemt Valverde nu ook Roglic. Alleen Landa nog.

Covadonga 1 juli 2018 om 11:20

@52
Als je schik hebt voor kasseien, is dat geen nadeel. Dan heb je er juist zin in.

krypton 1 juli 2018 om 11:29

Ik zie Froome niet als favoriet om eerlijk te zijn. Zo'n Giro hakt er toch altijd wel aardig in en anderen hebben het hele jaar niks anders gedaan dan zich voorbereiden op de Tour.

52voor11achter 1 juli 2018 om 11:40

@Covadonga
Je hebt helemaal gelijk! Ik denk toch dat hij er eerder schrik van heeft dan schik in.

zipp404 1 juli 2018 om 11:48

Het enige wat in zijn nadeel werkt, is zijn eigen ploeg(!) Ik hoop namelijk stiekem dat Kwiatkowski en Thomas met tenminste een minuut voorsprong de eerste dagen doorkomen( mede door de kasseienrit) En dat ze dan bloed ruiken.

Mwielerfan 1 juli 2018 om 12:15

Je verwacht dat Thomas en kwiatkowski niet bij froome zullen blijven op de kasseien?

Jan Blokland 1 juli 2018 om 13:01

Thomas en Kwiatkowski gaan zeker niet bij Froome blijven. Froome heeft genoeg manschappen om zich heen zoals Poels, Moscon, Rowe, Castroviejo en Bernal om de eerste dagen goed door te komen.

Zjoske 1 juli 2018 om 13:31

Froome heeft helemaal geen schrik voor kasseien. Dat is echt een fabeltje die een eigen leven is gaan lijden.
Inderdaad, zie de laatste keer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.