Van Aert als ‘helper’ naar kasseienrit? “Koerssituatie zal beslissen wat er moet gebeuren”

dinsdag 5 juli 2022 om 12:15
Van Aert als ‘helper’ naar kasseienrit? “Koerssituatie zal beslissen wat er moet gebeuren”

foto: Cor Vos

Wout van Aert is normaal gesproken altijd een van de favorieten voor de kasseienrit in de Tour de France van aankomende woensdag, maar zijn ploeg Jumbo-Visma heeft ook andere belangen. Klassementskopmannen Primož Roglič en Jonas Vingegaard moeten die dag zonder kleerscheuren de finish zien te bereiken.

De grote vraag is of Van Aert woensdag zijn kansen zal moeten opofferen voor Roglič en Vingegaard. Of krijgt de Belg in de finale toch alle vrijheid om zijn ding te doen? “Deze hele Tour rijden we voor twee doelen”, probeert sportief manager Merijn Zeeman te verduidelijken in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Geel met Jonas en Primož, groen met Wout. Dat is woensdag niet anders. Morgen willen we een goede dag voor geel en een goede dag voor groen hebben.”

“Het is maar één van de 21 ritten in de Tour. Morgen willen we als team excelleren. Dan rijdt iedereen voor iedereen”, vervolgt Zeeman. “De koerssituatie zal beslissen wat er moet gebeuren. Dat is niet te voorspellen.” Van Aert kan woensdag met een sterke prestatie ook goede zaken doen met het oog op de groene puntentrui.

Zeeman kijkt echter naar het grotere plaatje, ook als het gaat over de groene trui. “We hebben megaveel tijd gestoken in de voorbereiding hiervan. Voor de groene trui hebben we een puntenstrategie over 21 dagen. We liggen voor op schema. Als Wout woensdag wat minder punten scoort voor groen, kan hij op andere dagen meer punten pakken. Dat kan elke etappe weer improviseren worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.