Van Aert, Cipollini, Groenewegen, Tonetti, Greipel
foto: Sirotti
woensdag 13 juni 2018 om 20:00

Van Aert, Cipollini, Groenewegen, Tonetti, Greipel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Wout van Aert, Mario Cipollini, André Greipel en Gianluca Tonetti.

Van Aert sprint met Cipollini en Sabatini

Wout van Aert is een explosieve renner, dat weten we al langer. Toch wilde hij nog de kneepjes van het vak bijleren, want hij ging in Italië een dag op zijn sprint trainen. Dat deed de Belgische kopman van Veranda’s Willems-Crélan in gezelschap van Mario Cipollini en Quick-Step Floors-renner Fabio Sabatini, laat hij zien op zijn Strava. Zoals we Cipo kennen ging hij met ontbloot bovenlijf op pad.


Groenewegen ternauwernood ontsnapt aan valpartij

Dylan Groenewegen ontsnapte vandaag in de openingsrit van de Ronde van Slovenië maar net aan een valpartij. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo kon overeind blijven, maar was uitgeschakeld voor de strijd om de ritzege. Het dagsucces was uiteindelijk een prooi voor Simone Consonni. “Oké, dat ging net goed – voor mij dan”, schreef Groenewegen na afloop opgelucht op zijn social media. “Gelukkig bleef ik op de fiets, maar de kans op sprinten was wel weg.”


Oud-prof Tonetti betrapt tijdens hardloopwedstrijd

De Italiaanse oud-wielrenner Gianluca Tonetti is betrapt op dopinggebruik. Dat schrijft TuttoBiciWeb. De inmiddels 51 jaar oude Tonetti liep tegen de lamp na een hardloopwedstrijd van 100 kilometer. Het gaat om het middel Triamcinolonacetonide, een een synthetisch corticosteroïde dat ontstekingsremmend werkt. Tonetti eindigde die wedstrijd als tweede. Hij is voorlopig geschorst door de atletiekbond.


André Greipel heeft zijn allergie gevonden

André Greipel heeft na lange tijd ein-de-lijk gevonden waar hij last aan heeft: bergallergie. “Dus ik had altijd gelijk… Het bestaat echt!”, schrijft de Duitse sprinter van Lotto Soudal op Twitter. De precieze betekenis van bergallergie is te lezen in een foto.

Bergallergie is een psychosomatische allergie die sommige profwielrenners treft, met name sprinters. In een etappekoers, bijvoorbeeld de Tour de France, stoppen sommige fietsers bij het zien van de eerste berg en keren zij terug naar huis zonder de wedstrijd te beëindigen. Hun motivatie en energie verdwijnen gewoon. Er is geen gebrek aan bizarre excuses.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2018 20:06
Alle 5 leuk. Kudos aan de redactie
13 juni 2018 20:11
@ Ikbenprocycling Nou, dat filmpje over Thomas met die zelfstartende reclame erbij heb ik nou wel gezien hoor.
13 juni 2018 20:16
Zelfstartende video is idd een big turnoff. Maar meestal surf ik zo snel dat ik het kan voorkomen op de phone.
13 juni 2018 21:11
Ah, triamcinolonacetonide. Goed spul, kan je de Tour de France mee winnen.
Er is wel eens een ploeg geweest die een flinke hoeveelheid had besteld, gewoon omdat het zo heilzaam werkte als één of ander personeelslid wat klachten had. Logisch dat je dat dan in ruime mate in je medicijnkast wil hebben.
Ja, hele goeie stuff.
13 juni 2018 21:52
Wat is er met die opblaasboog aan de hand, daar vlak bij die valpartij in Slovenië? Of is dat een mindfuck?
13 juni 2018 22:02
Betrapt in een hardloopwedstrijd van 100 (!) km ?? Klinkt mij onmenselijk in de oren. Gekke jongens soms die sporters. Wat doe je jezelf aan.
14 juni 2018 00:01
Cipollini, wat een baas.
14 juni 2018 00:57
Cipollini ?? Is dat niet Poetin op de fiets

Om te reageren moet je ingelogd zijn.