Van Aert: “De mooiste dag uit mijn leven”
foto: Rudie Ottens
maandag 11 januari 2016 om 08:41

Van Aert: “De mooiste dag uit mijn leven”

In België won gisteren Wout van Aert zijn eerste Belgische titel ooit. De Vlaamse veelwinnaar wist in de jeugdcategorieën nooit de Belgische driekleur te veroveren en vorig jaar kwam hij niet verder dan een derde plek in Erpe-Mere. De ontlading bij de 21-jarige crosser was dan ook groot toen hij gisteren eindelijk de trui ontving.

“Dit is de mooiste dag uit mijn leven”, zei een geëmotioneerde Van Aert na afloop tegen Sporza. “De laatste weken waren enorm moeilijk, deze overwinning is dan ook voor mijn vader.”

Halverwege de wedstrijd kwam Van Aert nog akelig ten val, maar het bleef zonder grote gevolgen. “Ik dacht echt dat het voorbij was”, zegt Van Aert. “Ik was geschrokken. Mijn stuur stond scheef waardoor ik naar de materiaalpost moest. Maar gelukkig geraakte ik snel weer in mijn ritme. De laatste ronde heb ik puur op karakter gereden, want ik was helemaal kapot.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 januari 2016 09:52
ik hoop dat deze overwinning Wout wat meer rust in het koppie geeft. zo'n uitspraak als: 'de laatste weken waren enorm moeilijk' geeft al aan wat voor gigantische druk van Aert zichzelf op legt, iets wat ik bijvoorbeeld bij de Nederlandse toppers totaal niet zie.
11 januari 2016 11:27
Van Aert wordt niet beter van die druk. De laatste ronden zat hij helemaal kapot. Om eerlijk te zijn denk ik dat MvdP daarom weer WK wordt. Van Aert legt zichzelf veel druk op en met name bij kampioenschappen. Vorig jaar miste hij deels daardoor het BK en het WK. Ook dit jaar was hij bij het EK de beste maar bezweek hij onder de druk?
11 januari 2016 11:51
@Wicky
Ik denk dat Van Aert van de ervaring van dit BK mentaal is gegroeid. Ook zal hij meer rust hebben met één trui al in de pocket.
11 januari 2016 13:34
Ik mag toch hopen dat de Wout geen uitdrogingsverschijnselen gaat krijgen richting Zolder. Wanne bleiter.
12 januari 2016 00:06
Een beetje respect voor een topsporter blijkt weer teveel gevraagd voor sommigen. Ik hoop dat hij en VDP mekaar waard zijn op het WK. VDP zit wel echt in hoogvorm, als hij dat kan volhouden tot in Zolder denk ik wel dat alleen pech hem kan stoppen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.